Fontos kezelésre gyűjtenek az agykárosodást szenvedett lány szüleiHír | 2018.09.14.

Rehabilitációs kúrára gyűjtenek egy súlyos agykárosodást szenvedett fiatal lány, Bogi számára a szülei. A soproni kúra 350 ezer forintba kerül, ami talán nem is tűnik olyan sok pénznek, Bogi szülei azonban nem tudnak dolgozni lányuk ápolása mellett, így nekik óriási segítség lenne, ha összegyűlne ez az összeg. A szülők a facebookozókhoz fordultak segítségért.

Hiszem, hogy van 350 olyan ember, aki megteheti, hogy 1000 Ft-ot – egyetlen ezrest – utal a Bogiék megsegítésére létrehozott alapítvány – a Második Élet Alapítvány – számlájára – írta a közösségi oldalon Bogi édesapja.

Bogi mindössze 3 éves volt, amikor az orvosok megállapították, hogy Marfan-szindrómában szenved, ami miatt fennállt nála a hirtelen szívmegállás veszélye. A lány 14 éves volt, amikor ez megtörtént. Újraélesztették, de az agya 30 percen át nem jutott oxigénhez, így maradandó károsodásokat szenvedett. Ma, három évvel később nem lát, nincsenek motorikus funkciói, és csak minimálisan tud beszélni.

Bogi tavaly nyárig volt kórházban, akkor azonban elküldték őket. Azóta szülei ápolják otthon: édesapja 38 ezer forint nyugdíjelősegélyt, édesanyja 52 ezer forint ápolási díjat és családi pótlékot kap. Ennyi pénzből lehetetlen volna mindent kifizetniük: a Második Élet Alapítványhoz befolyt összegekből állják lányuk ápolását.

"Jelenleg nincs orvosunk. Ki vagyunk téve, hogy csináljunk, amit akarunk. A kórház azt mondta, hogy időnként majd jelentkezzünk a körzeti orvosnál. Logopédus és gyógytornász jár hozzánk, de azt látjuk, lassan egy pszichológusra is szükség lenne, mert Bogi lelkiállapota napról napra rosszabb."

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA