Munkahelyi tornát vezettek be egy szolnoki irodábanHír | 2018.04.27.

Így csökkentik az ülőmunka káros hatásait. Az alkalmazottak már egy hónap után érzik a különbséget.

Mindannyian tudjuk, hogy az ülőmunka mennyire rossz hatással van az egészségünkre. Nagyon komoly következményei lehetnek annak, ha egész nap csak a gép előtt ülünk, és a munka után sem végzünk semmilyen testmozgást. Ez pedig a munkáltatókat az esetek többségében egyáltalán nem érdekli.

Szolnokon, a Civil Infor­mációs Centrumban azonban példaértékű kezdeményezés indult az egyik, március óta náluk dolgozó kollégának köszönhetően: a vezetőség teljes támogatásával bevezették a mindennapos munkahelyi tornát – írja a SzoljOn.hu.

A megyei hírportál azt írja: Kari Erzsébet korábban egy mozgásstúdióban dolgozott. Még náluk állított össze egy edzésprogramot, amellyel az irodai munkák során jelentkező egészségügyi panaszokon akart enyhíteni.

Ötletét új munkatársai nagy örömmel fogadták, és sokan már most, egy hónap után érzik a különbséget: egyikük arról számolt be, hogy már elkezdett fogyni, egy másik kolléga azt vette észre, hogy a torna után jobban teljesít, egy harmadiknak pedig teljesen megszűnt a hátfájása.

Dr. Molnár Beáta, a Civil Információs Centrum vezetője teljes mértékben támogatta a kezdeményezést.

A napi szintű frissítő és speciális torna, úgy gondolom, nagyon jó kollegiális kezdeményezés. A munka­vállalók ezáltal frissebbek, jobban terhelhetők, úgymond többet tudnak dolgozni. Máris észrevehető a hatás, a kedvük is jobb – mondta.

Az irodában dolgozók most azt remélik, példájukat látva más munkahelyeken is felismerik majd, mennyire fontos a rendszeres testmozgás támogatása.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA