Terápiás kutya ébresztett fel egy kómás betegetHír | 2018.08.27.

Még az orvosok is csodának tartják, hogy a 19 éves Farrah Fox magához tért a kómából egy hónap után. A fiatal lány egy autóbaleset során szenvedett súlyos agysérülést.

A repülőgépmérnöknek tanuló floridai diák július 15-én került kómába. Augusztus 17-én a család egyik barátja, Mary Cullinan, akinek terápiás kutyája van, bevitte négylábúját Farrah-hoz a kórházba. A 7 éves labradoodle (a labrador és a pudli keveréke) kutya, Fergie 8 órát töltött a kómában lévő fiatallal, végig ott feküdt mellette az ágyon, és olykor nyalogatta a kezét. Ezt követően Farrah csodával határos módon felébredt.

Működött Fergie varázsereje!” – posztolta ki képekkel a Facebookra Mary az örömhírt. A fiatal lány apja szerint a terápiás kutya komfortérzetet adott Farrah-nak, és ez vezetett ahhoz, hogy felébredt a kómából a súlyos agysérülés után. A diáklány egyelőre még nem tud beszélni, se járni, hosszú és nehéz lesz a teljes felépüléshez vezető út, az orvosok szerint akár 2 évbe is telhet, de az első lépést már megtette azzal, hogy magához tért.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA