Újraindult a személyes ügyfélfogadás a MONTÁZS projektbenHír | 2020.06.12.

A Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ honlapján közzétett tájékoztatása szerint a MONTÁZS projekt Információs és Koordinációs Pontokon, 22 helyszínen, újra biztosított a személyes ügyfélfogadás. A hálózati pontokon dolgozó fogyatékosságügyi tanácsadók továbbra is elérhetők telefonon és email-ben is.

A felnőtt logopédiai szolgáltatás júniusban a már meglévő kliensek számára (aki 65 év alatti és nincs krónikus betegsége) folytatódik, megtartják a személyes terápiás órákat. Megkezdődik az új kliensek beszédállapotának felmérése is (kivétel 65 év feletti és krónikus betegek személyek).
Az eddig online terápiában részesült 65 év feletti klienseknek javasolt az online terápiás forma folytatása a következő rendelkezésig.

Az AAK-módszertani központokban újra személyesen elérhetők a szolgáltatások: a kommunikációs képességek és készségek felmérése, AAK-fejlesztés/tanácsadás és az eszközök kölcsönzése. A szolgáltatások igénybevételével kapcsolatban előzetes egyeztetés szükséges a központokban dolgozó munkatársakkal.

A Területi Autizmus Munkacsoportok továbbra is online nyújtanak tanácsadást az autista személyek oktatása-nevelése, ellátása, mindennapi támogatása témákban, valamint válaszolnak az autizmussal kapcsolatos módszertani kérdésekre. Az online tanácsadás időszakában a tanácsadói munkát a projekt kiterjesztette az autizmusban érintett emberek és családjaik részére, így az ellátó intézmények, szakemberek, autizmussal élő emberek és családtagjaik egyaránt igénybe vehetik a szolgáltatást. A tanácsadásra igénybevételéhez időpontfoglalás szükséges.

MONTÁZS projekt logopédusainak elérhetőségei


Forrás: NFSZK/Montázs projekt