"Ment már tönkre párkapcsolatom azért, mert a srác szégyellte, hogy kerekesszékes vagyok"- Váczi Anita paralimpikonHír | 2016.04.30.

Váczi Anita egy autóbaleset után kényszerült kerekesszékbe, de bebizonyította, hogy kemény munkával bármit el lehet érni. Most pedig épp a riói paralimpiára készül, és minden vágya, hogy ledöntse a sztereotípiákat!



Váczi Anita egy igazi példakép. Kerekesszékesként egyedül neveli kisfiát, miközben a riói olimpiára készül parakajak számban. A Shape magazin legújabb lapszámában egy nagyobb interjú olvasható vele, melyből kiderül, hogyan éli mindennapjait, milyen egy parasportoló élete. A JOY Magazin idézi az általa írt sorokat arról, hogy miért olyan fontos, hogy megismerjék az emberek a történetét, hogy miért nem adta fel soha, és hogy például ment már tönkre párkapcsolata azért, mert szégyellte a férfi, hogy kerekesszékben ül:

„Remélem, ha többet lesznek szem előtt a mássággal élők, és betekintést nyernek az emberek az életükbe, akkor eltűnnek a kialakult sztereotípiák, és rádöbbennek arra, hogy ugyanolyan emberek ők is, csak sokkal több akadályt kell leküzdeniük nap mint nap. Azok az emberek, akik nem tudják, mennyi munka van egy parasportoló felkészülésében, könnyen ítélkeznek, nem tartják olyan színvonalasnak, nem ismerik el, de nagyot tévednek. Sőt! Nagyon kemény fizikai munka van a parasportolók felkeszülésében… Ugyanazokat a versenyfelkészítő edzéseket kell megcsinálnunk, plusz a mindennapos feladatainkat, kötelezettségeinket, munkánkat kell elvégezni, amiben sajnos sokszor ütközünk akadályokba. És még a mindennapos saját harcainkat is meg kell vívnunk. Minden panaszkodás nélkül, mosolyogva, mert mi választottuk ezt az utat. Azért, hogy értékesen éljük az életünket, és a lehető legtöbbet kihozzuk belőle az adott állapot ellenére is. Még mielőtt bárki azt gondolná, véletlenül sem megfelelési kényszerből vagy sikerhajhászásból! Az élet nem egy leányálom, a nehézségekkel, gondokkal együtt kell élni, kinek kevesebb, kinek több jut belőle, én az utóbbiak közé tartozom. ..."

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: JOY.HU