„Tudom, hogy én is képes vagyok rá!”Hír | 2019.04.11.

A „Tudom, hogy én is képes vagyok rá!” című, nagyothalló fiataloknak szóló pályázatot a SINOSZ és Signia közösen írja ki, idén immár negyedik alkalommal.

  • Szívesen megmutatnád a világnak, hogy képes vagy sikeresen helytállni a tanulásban és a munkában?
  • Szeretnéd a saját példáddal bátorítani nagyothalló társaidat?
  • Szeretnéd, ha továbbtanulásodat a ma elérhető legmodernebb hallástechnológiával támogatnánk?

Jelentkezési határidő: 2019. április 15-e

Néhányan azok közül, akik az előző években pályáztunk a Signia és a SINOSZ felhívása alapján – Márföldi Kitti, Pócza Barbara, Agócs Levente és Pászti Márió – 2019. március 29-én este 6 órakor találkoztunk a Nem Adom Fel Kávézóban. Beszélgettünk, megosztottuk tapasztalatainkat a hallókészülékekről, tanulmányokról, szerelemről, az életünkről. Ezután együtt töltöttünk egy tartalmas, vidám estét.

A kávézóról azt lehet tudni, hogy Budapest első, fogyatékossággal élő emberek által alapított kávézója és étterme. Az ott dolgozó csapat nagyon színes és sokoldalú egyéniségekből áll, ők maguk is fogyatékossággal élő, ill. megváltozott munkaképességű személyek. Velünk elfogadóan viselkedtek, ez jó érzés volt, mert hallássérültként sok kellemetlenség is érhet bennünket, a környezet furcsán nézhet ránk. Itt biztonságban éreztük magunkat.

A találkozó tartalmas volt, jólesett elfogadó közegben lenni, hiszen mindnyájan integrációban nőttünk fel, így próbálunk élni azokkal a lehetőségekkel, amikor hasonló cipőben járók társaságát élvezhetjük. Az elmúlt években is többször összejöttünk a pályázatos fiatalokkal. Bár nem egyszerű összehozni az ország különböző pontjain élőket, lehetőséget próbálunk adni arra, hogy egy szabad légkörű, összetartó társaság jöjjön létre, amelynek tagjai tudnak egymásra támaszkodni és vidám hangulatot teremtenek.

Nagyon szeretnénk, ha a „csapat” többi tagja is eljönne ezekre a találkozókra, hogy minél egyedibb, színesebb baráti kör jöjjön létre. Egy olyan közösség, amelyben tudunk eszmecseréket tartani és segíteni egymásnak. Legközelebb április végére tervezünk egy újabb talit, és reméljük, hogy hamarosan az idei pályázókkal is bővül majd kis sorstársi körünk.


Forrás