Egy gazdi a kutyája szemszögéből írt motivációs levelet, és megkapta az állást, mint a huzatHír | 2018.06.14.

Mit tegyen, aki kommunikációs menedzser szeretne lenni egy kutyakaját gyártó cégnél? Írjon motivációs levelet a kutyája nevében, és hanyatt-homlok fölveszik.

Régi szabály, hogy szellemes ötletekkel kell kitűnni az álláskeresők szürke tömegéből – Sarah Levynek sikerült.

Íme a motivációs levél, amit Sarah Levy írt egy állateledelt gyártó cégnek:

„Helló, kétlábú!

Cooper vagyok, 10 éves New York-i schnauzer. Azért írok, mert szeretném elmondani, hogy a nővérem, Sarah Levy tökéletesen alkalmas a The Farmer's Dog kommunikációs menedzseri posztjára. Sarah 2012-ben szerzett diplomát a Brown Egyetemen kreatív írás szakon, azóta írással és közösségimédia-stratégiával foglalkozik. A világon mindennél jobban szeret engem és nem győzi mondogatni, mennyire neki való ez az állás. Egy kis, dinamikus csapat, amely rajong az állatokért – akár a megvalósult álom, örök élet és ingyen mogyoróvaj!
Amikor Sarah nem engem sétáltat vagy részesít mini-fejmasszázsban, azon töri a fejét, hogyan lehet hatékonyan kommunikálni és érdekes történeteket mesélni. Számos márka számára állított már elő már tartalmat, például a TED konferenciák, a Girl Rising, a 305 Fitness, a The Huffington Post és a Bustle vették igénybe szaktudását. A TED-konferenciák közösségimédia-tanácsadójaként kidolgozta és irányította a TED LinkedIn- és Instagram-kampányát. A TED stílusában tudományos és elvont elméleteket közvetített közérthetően az olvasóknak. Együttműködött a szerkesztőcsapattal az új előadások népszerűsítésében, blogbejegyzések készítésében és forgatókönyveket írt Facebook-videókhoz.
Az írás mellett Sarah nagy örömmel végez oktatói tevékenységet is. Egyetemi hallgatóként aktívan kivette részét a Brown Egyetem felvételi irodájának munkájából, részt vett a hallgatói tanácsadó programban és kampusz-túravezető is volt.
Sarah nagyon szeretne bővebben is elbeszélgetni a meghirdetett pozícióról. Ha nem válaszolnak erre a levélre, nekem fogja telebeszélni a fejemet, mi érdekli és milyen terveket dédelget. Pedig én inkább játszani szeretnék.
Köszönöm, hogy elolvasta és vau!

Cooper Levy”

Önmagáért beszél, ahogyan Sarah mindent megtett azért, hogy motivációs levele azonnal kitűnjön a többi közül. Már a felütés megragadja a figyelmet. A hangvétel jól illeszkedik a cég profiljához (kutyakaját gyártó vállalkozás), eredeti, lelkes a bemutatkozás és gazdag szakmai tapasztalatokról árulkodik. A levél olyan embert tár az olvasó elé, aki tökéletesen alkalmas a meghirdetett pozícióra.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA