Karácsonyi networking: ezt a 9 üdvözlőkártyát küldd szét a kapcsolataidnakHír | 2017.12.19.

A karácsonyi üdvözlőlapok nemcsak kedves gesztusok, de karrierünkre is pozitív hatással lehetnek, akár új munkalehetőségekhez is vezethetnek. Ha szeretnéd meglovagolni az általa nyújtott előnyöket, gyűjtsd össze azt a szakmai életedben fontos kilenc személyt, akik örülnének ennek a gesztusnak. De hogyan szabd személyre az üzenetedet? Íme:

#1. A főnököd

Üzeneted legyen szívből jövő és elismerést kifejező.

Kedves (Név)!

Remélem, jól telnek az ünnepek. Szeretném megragadni az alkalmat arra, hogy köszönetet mondjak neked. Öröm volt együtt dolgozni veled az elmúlt évben. Nemcsak megtanultam tőled (amit tanultál a főnöködtől), de hihetetlenül (inspiráló, támogató…stb.) volt az együtt töltött idő. Várom a következő évet, és hogy még többet tanuljak tőled.

Boldog ünnepeket, köszönettel,

(A neved)

#2. A korábbi főnököd

Ne feledd, a volt főnököddel is fontos a jó kapcsolat fenntartása, hiszen soha nem tudhatod, mikor lesz szükséged referenciára vagy akár egy új megbízásra a régi vállalatnál.

Kedves (Név)!

Kellemes ünnepeket! Remélem, minden rendben. Szeretnék gratulálni (a legutóbbi eredményhez, kitüntetéshez… stb.). Szeretném megköszönni az együtt töltött éveket, és ha esetleg van időd az év végi őrület után, szívesen meginnék veled egy kávét.

A legjobbakat,

(A neved)

#3. A munkatársaid

Gondold át, kinek érdemes üdvözlőlapot küldened. Ha például egy kisebb startup vállalkozásban dolgozol, a cég minden egyes tagjának írhatsz valamit, ha nagyobb cégnél dolgozol, elég az osztályon dolgozó kollégáknak.

Boldog ünnepeket, (Név)!

Nagyon örülök, hogy veled dolgozhattam/megismerhettelek az elmúlt x hónapban/évben. A további együttműködés reményében, üdvözlettel:

(A neved)

#4. A régi munkatársaid

Nem kell üdvözlőlapot küldened minden egyes volt munkatársad számára, azonban ha van egy-két olyan, akit különösen közel éreztél magadhoz, akkor szép gesztus, ha gondolsz rájuk.

Kedves (Név)!

Kellemes ünnepeket kívánok! Remélem, hogy minden jól megy a (volt cég neve). Sokat gondolok a régi időkre, a közös munkára, a kávézásokra (egyéb közös emlékek). Ha van egy kis időd beszélgetni, szívesen beülnék valahová egy kávéra.

A legjobbakat,

(A neved)

#5. A mentoraid

Ebbe a kategóriába tartozik mindenki, aki rendszeresen segítséget nyújtott a számodra. Lehet egy kicsit tapasztaltabb kolléga, valamilyen szakember az iparágban, esetleg egy közép- vagy felső szintű menedzser.

Kedves (Név)!

Kellemes ünnepeket és boldog újévet! Köszönöm a rengeteg támogatást és útmutatást. Rendkívül jó tudni, hogy ha kérdésem van egy témában, hozzád bátran fordulhatok. Felbecsülhetetlen volt a tanácsod, amikor (a dilemmád leírása). Remélem, egy napon majd visszafizethetem mindazt a segítséget, amit nyújtottál.

Tisztelettel,

(A neved)

#6. A példaképed

Az üdvözlőkártya remek módja annak, hogy meglepd vele azt, akire szakmailag felnézel. Az illető meg fog lepődni, de hízelgő lesz számára ez a gesztus. Figyelj arra, hogy most nem annak van itt az ideje, hogy szívességet kérj tőle. Várd meg ezzel az újévet, az ünnepi rohanás lecsengését.

Kedves (Név)!

Kellemes ünnepeket! Én a xy cégnél dolgozom, xy pozícióban, és már régóta figyelemmel követem a tevékenységét. Szeretném elmondani, hogy munkássága hihetetlenül inspiráló a számomra. Alig várom, hogy újabb híreket halljak a tevékenységéről. Hálás köszönettel,

(A neved)

#7. A közvetlen beosztottad

Szeretnéd, ha az illető még elközelezettebb lenne? Írj neki is egy üdvözlőkártyát.

Kedves (Név)!

Remélem, jól telnek az ünnepek. Nagyon örültem, hogy együttdolgozhattam veled az elmúlt időkben. Nemcsak kreatív megoldásokkal szolgálsz, de nagyon keményen dolgozol, pozitívan állsz a munkához, és (igazi csapatjátékos, fantasztikus motivátor…stb.) vagy. Szerencsés vagyok, hogy veled dolgozhattam, és kíváncsian várom, mit érünk el közösen 2018-ban.

Minden jót,

(A neved)

#8. A külsős kapcsolataid

Ők azok, akikkel hálózatépítő rendezvényeken találkoztál.

Kedves (Név)!

Kellemes ünnepeket kívánok! Nagyszerű volt beszélgetni veled a (rendezvény neve). Remélem, jól megy a munka. Mindenképpen igyunk meg az év elején egy kávét.

Addig is a legjobbakat,

(A neved)

#9. Az álomcéged

Van egy munkahely, ahol nagyon szívesen elhelyezkednél? Talán kicsit merésznek tűnhet nekik is üdvözlőlapot küldeni, de ártani biztosan nem fog. Ráadásul ki tudja, hogy ha a közeljövőben jelentkezni fogsz hozzájuk, talán épp e leveled miatt fog rád valaki emlékezni.

Kedves (cég) csapat!

Boldog ünnepeket kívánok! Nagy rajongója vagyok a vállalatnak, és a jövő évben is hűséges követője/vásárlója maradok, és kíváncsian várom a céggel kapcsolatos híreket.

Minden jót,

(A neved)

UI: Gratulálok (egy közelmúltban elért eredményhez)!

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA