Mernél futni bekötött szemmel? Most hétvégén kipróbálhatod!Esemény | 2018.05.04.

Jó, persze, tulajdonképpen bármikor kipróbálhatjuk, de most hétvégén egy egész rendezvényt szervez erre a SUHANJ! Alapítvány. A fogyatékkal élőket támogató, kék pólós csapat alighanem mindenkinek ismerős lehet, aki megfordult már nagyobb hazai futóversenyen, meg hát amúgy is elég erősek meghökkentő jótékony akciókban.

Most Bizalomfutás néven szerveznek közös mozgást a Margitszigetre, ahol kipróbálhatjuk azt is, milyen érzés futni látás nélkül, és azt is, milyen vezetni valakit, aki csak ránk hagyatkozva tájékozódik. Ahogy a Facebook-eseménynél írják:

"A BIZALOMFUTÁS során a párok egyik tagja bekötött szemmel teljesíti a távot - miközben a látó társa közvetlenül mellette fut és egy mindkettőjük által kézben tartott szalag mozgatásával, valamint a szavaival segíti, irányítja párját a haladásban. A párok az egykilométeres kör teljesítése után megbeszélik élményeiket, majd szembekötőt és szerepet cserélnek. Így mindenki kipróbálhatja, milyen látássérültként teljesíteni egy-egy, akár ismeretlen futótávot: mire átlépitek a célvonalat, már ti tudni is fogjátok, hogy sokszor nem a látás hiánya a legnagyobb a akadály, hanem a félelem, ami egy megbízható kísérő segítségével legyőzhető."

A verseny május 5-én szombaton indul a Hajós Alfréd Sportuszodától.  A program hivatalos része 9:50 órakor kezdődik: bemelegítéssel és a kísérés ("guideolás") tanításával. 

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA