A Csillag kórus koncertet ad az első autizmusbarát csokoládémanufaktúrábanHír | 2020.10.01.

A Zene Világnapja alkalmából Csillagfröccs koncertet ad a Csillag kórus -gospel zenei stílusban- a Kockapont Kávézóban.

Csillagfröccs a Kockacsokiban

A Kockacsoki az első autizmusbarát csokoládémanufaktúra hazánkban. Társadalmi vállalkozáskénta legfontosabb a vállalkozás legfontosabb célja a munkaerő-piacon egyik leghátrányosabb helyzetben lévő, autizmus spektrum zavarban érinett emberek segítése.

A manufaktúránkban a legmagasabb minőségű belga csokoládékból állítják elő a kézműves termékeket.

Kellemes kikapcsolódás lehet a jazz&gospel zene és a csokoládé szerelmeseinek egyaránt!

Időpont: 2020. október 1. 18.30-19.30

Helyszín: Kockapont, 1071 Budapest, Dózsa György út 32.

 

A Kockacsokit 2013. decemberében alapította Dénes Ákos és felesége, Dénesné Spitzer Éva. Céljuk az volt, hogy minél több fiatalnak – legyen akár autista, akár más, átlagostól eltérő képességű személy – segítsenek munkát vállalni - olvasható a Mandiner honlapján.

A házaspár személyes érintettsége nem titok: egy egészséges és egy autista kisfiút nevelnek. Éva szakmájából adódóan, munkavállalási tanácsadóként már 2013-ban megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását segítette, ahogyan teszi azóta is; ám Ákos, aki korábban egy multinál dolgozott, ma már kizárólag a KockaCsokinak szenteli napjait.

„Szeretnénk, hogy ne azért vegyék meg az emberek a KockaCsokit, mert autisták csinálták. Persze fontos, hogy autisták dolgoznak itt, de azt szeretnénk, hogy az emberek, mikor először megkóstolják a csokit, rácsodálkozzanak, mennyire finom, aztán utólag csodálkozzanak rá arra, hogy egyébként autisták készítik”


A teljes cikk itt található: https://mandiner.hu/cikk/20190310_kockapont_autizmus_