10 szuper étel, ami felveszi a harcot a magas vérnyomássalHír | 2018.02.24.

Kutatások bizonyítják, hogy egyes ételek hatékonyan csökkentik a vérnyomást.

A magas vérnyomás igazi népbetegségnek számít Magyarországon, az egyik legelterjedtebb szív- és érrendszeri probléma. Számos tényező negatívan hat a vérnyomásra, például az elhízás, a rossz táplálkozás, a cukorbetegség, az életkor, a dohányzás és a genetika.

Azoknál, akik magas vérnyomással küzdenek, nagyobb a kockázat az agyvérzés, a szívinfarktus, illetve a szív- és veseelégtelenség kialakulására. Kezelni elsősorban életmódváltással lehet, ha azonban ez nem sikerül, akkor gyógyszerekre is szüksége lehet az illetőnek. Ha valaki sűrűn azt tapasztalja, hogy 135/85 Hgmm vagy annál magasabb értéket mutat a vérnyomásmérő, amellett, hogy kivizsgáltatja magát, az étrendjét is át kell alakítania.

Vérnyomáscsökkentő ételek

Számos ételről kiderítették a kutatók az évek során, hogy nagy szerepet játszik a vérnyomás szabályozásában. Ha pedig ezeket beiktatja az ember az étrendjébe, rövid időn belül javulhatnak az értékei, és csökkenhetnek a panaszai. Most összegyűjtöttünk tíz olyan ételt, melyről már bebizonyosodott a jótékony hatás - alábbi listánkban megtekintheted őket.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA