Magányosságügyi államtitkárságot hozott létre a brit kormányfőHír | 2018.01.18.

Theresa May brit miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy a kulturális minisztériumon belül államtitkárságot hoz létre a magányossággal kapcsolatos kérdések kezelésére.

Tracey Crouch sportért és civil társadalomért felelős államtitkárt bízta meg az új államtitkárság vezetésével, amelynek feladata lesz a 2016-ban meggyilkolt brit parlamenti képviselő, Joo Cox emlékére létrehozott bizottság javaslatainak megvalósítása. A brit kormány kidolgoz egy szélesebb körű stratégiát is a magányosság problémájának leküzdésére, amely kilencmillió embert - fiatalokat és időseket egyaránt - érint a szigetországban.

A statisztikai hivatal segíteni fog abban, hogy módszert dolgozzanak ki a magányosság mérésére, és létrehoznak egy alapot, amely segíti a kormány és az alapítványok tevékenységét. Jo Cox képviselőként széles körű kampányt folytatott a magányosság problémájának feltárására, az emlékére életre hívott bizottság pedig tavaly tucatnyi alapítvánnyal dolgozott együtt.

"Jo Cox azt mondta, hogy 'fiatal vagy idős, a magányosság nem tesz különbséget. 2017-ben egyaránt meghallgattunk újdonsült szülőket, gyermekeket, fogyatékos embereket, ápolókat, menekülteket és időseket a magányosság problémájáról" - közölte a bejelentéssel kapcsolatban Rachel Reeves és Seema Kennedy, a Cox-bizottság elnöke. 

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA