Aranyérem a siketlimpiánHír | 2013.07.29.

Kitűnően kezdett Szófiában Biatovszki Mira. Az első napon aranyérmet szerzett az 50 méteres összetett puska versenyszámban. A már 2009-ben is siketlimpiát nyerő sportlövő tehát ismét a dobogó legfelső fokára állhatott

Az UTE 21 éves lövője 557 körös alaperedményével a második helyen került döntőbe. A fináléban kiemelkedő teljesítményt nyújtva, 98,3 körrel megelőzte az előtte hat körrel vezető orosz Csursinát (651,4), így 655,3-mal megnyerte a versenyt. Bronzérmes lett az ukrán Jacsenko (650,1).

Kissné Oroszi Edit, utánpótlás-kapitány honlapunk elmondta, hogy a tehetséges sportoló négy éve ezen a versenyen, ebben a számban hatodik volt, tehát óriási az előrelépés.

– A 655,3 nem a legjobb eredménye, ennél ő tud jobbat is, de itt elegendő volt a győzelemhez. Az idén a Héraklész Gálán is díjazott lány tavaly az épek között nyert Európa-bajnoki címet és óriási dolognak tartom, hogy az esélyesség terhét is el tudta viselni, hiszen mindenki várta tőle ezt az aranyat – fogalmazott a szakember.

Három nap múlva már két magyarért is szoríthatunk, mivel a MOL tehetséggondozó programjában szereplő Biatovszki Mira mellett Kiss Ildikó is lőállásba lép légpuskával a 10 méteres, 40 lövéses versenyszámban.

 

Tovább az eredeti cikkre

Forrás:UTÁNPÓTLÁSSPORT