Megnyílt a Velencei-tavi rehabilitációs központHír | 2015.12.07.

Az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. koordinálásával 2,3 milliárd forintból valósult meg az a beruházás a Velencei-tó partján, amelynek keretében egy Európában is egyedülálló korai fejlesztő és rehabilitációs központot adtak át ünnepélyes keretek között a Velencei-tavi Vízi Sportiskola agárdi telephelyén.


A „Komplex rehabilitáció Gárdonyban” című projekt zárórendezvényén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere köszöntőbeszédében lenyűgözőnek nevezte az elkészült létesítményt, és külön hangsúlyozta a beruházás célját és szerepét, hiszen az intézmény évente több ezer embernek nyújt majd segítséget. L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára hozzátette, hogy az avatóünnepség csak a kezdet a VVSI életében, mert a közeljövőben olyan további beruházások is indulnak, mint a Velencei-tó partfal-rekonstrukciója, valamint az agárdi telephely kikötőinek és az északi evezőspályának felújítása.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte: a Velencei-tavi Vízi Sportiskola méltó helyszínt és körülményeket biztosít a fogyatékossággal élő emberek számára, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője pedig hozzátette: mindenki büszke lehet az Európában is egyedülálló rehabilitációs központ létrejöttére, amely „a szeretet, az élet és a sport kiteljesedését hozhatja el”.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: TURIZMUSONLINE.HU