A magyar diplomácia sikere a New York-i eredményHír | 2012.09.13.

A fogyatékkal élők jogairól szóló egyezmény részes államai beválasztották a magyar kormány jelöltjét, Lovászy László Gábort a fogyatékkal élők jogaival foglalkozó bizottság 18 tagja közé szerdán, az ENSZ New York-i székhelyén - közölte a Külügyminisztérium.

Kifejtették, az egyezmény 119 részes állama 20 jelölt közül választotta ki Lovászy László Gábort. A magyar tag nyolc másik, újonnan beválasztott kollégájával együtt 2013. január 1-től foglalhatja el helyét a testületben.

A bizottság tagjainak megbízatása négy évre szól, megválasztásukat követően független szakértőként vizsgálják, hogy az egyezményben vállalt kötelezettségeknek az államok hogyan tesznek eleget.

Lovászy László Gábor, aki 80 százalékos halláskárosultként maga is érintett, 2000-ben fejezte be jogi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen. 2007-ben ugyanott PhD-fokozatot szerzett, majd a közigazgatásban elhelyezkedve a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos jogszabályok kidolgozásában, érdekegyeztetési fórumok munkájában vett részt.

 

Tovább a teljes cikkre

Forrás: STOP.HU