„Csak mások, nem fogyatékosok!”Hír | 2015.11.05.

A sérültek érdekvédelmi szervezete elnöke lett a kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatója, Benczéné Csorba Margit.

 

Legfontosabb feladatának továbbra is a sérült gyermekek védelmét tartja Benczéné Csorba Margit, mert úgy véli, még mindig védelemre szorulnak. A Bárczi Gusztáv Módszertani Központ főigazgatóját választották az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények (EGYMI) Országos Egyesülete elnökévé. Nem akart elnök lenni, de őszintén előrebocsátotta beszélgetésünk elején, igazából nem lepődött meg a tagság döntésén. Talán mert úgy érzi, igazából hét éves korában eldőlt: a fogyatékkal élők segítéséről szól majd az egész élete. S talán mert mára a szakma, a kollégák azt látják, ezer terve van, miként lehet még jobban szolgálni a pedagógusokat és a családokat, akik „más” gyereket nevelnek. Mert ők csak mások, nem fogyatékosok.
– A fogyatékos degradáló, megkülönböztető jelző. Pedig a mi gyerekeink egyszerűen csak mások. Ki dönti el azt, hogy ki mitől más, és hogy ezt a másságot hogyan értelmezzük? A kivételesen tehetséges gyerek is tud ugyanolyan problémás lenni, mint egy fogyatékkal élő. Mert Ő is más. Tudomásul kellene vennünk, hogy különbözőek vagyunk. S ha erre képesek lennénk, akkor sokkal kevesebb ellenérzés lenne bennünk a fogyatékosság iránt is. 

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: SONLINE.HU