Jótékonysági rendrakás a Takarítás Világnapja alkalmábólHír | 2017.09.21.

Jótékonysági kezdeményezést indított a Takarítás Világnapja apropóján Magyarország legnagyobb online takarítószolgálata. A program keretében olyan intézményt választottak partnernek, ahol a tisztaság különösen fontos, így elsőként a Vakok Óvodájának Általános Iskolájának és Szakiskolájának fejlesztő helyiségeit takarították ki.

Ahol igazán jól jön a segítség

„Az épület 15.000 négyzetméterének minden szegletét használjuk, de másképp, mintha látó gyermekek tanulnának az épületben. Van olyan fejlesztő feladat, amikor kifejezetten az épületen belüli, zárt térben való tájékozódást tanulják a diákok. Ilyenkor emeleteken át tapogatják végig a falakat és mindent útjukba eső épületrészt, mire elérik a kitűzött célt. Minden segítségnek nagyon örülünk, ha ezzel higiénikusabbá, tisztábbá válik iskolánk épülete.” – mondta el Somorjai Ágnes, a Vakok Óvodájának Általános Iskolájának és Szakiskolájának intézményvezetője.

Tisztább környzetet varázsolunk a gyerekeknek

"A vak gyermekek legfőképpen tapintás útján tájékozódnak, esetükben különösen fontos a higiénia, a körülöttük lévő környezet maximális tisztasága, legyen szó egy közösségi helyiségről, az ebédlőről vagy a folyosóról. Pontosan azért választottuk az intézménnyel való együttműködést, hogy egy érezhetően tisztább környezetet varázsoljunk a gyerekek számára” - fogalmazott Csillik Timur, a Rendi.hu ügyvezetője. „Jótékonysági akciónkat idén, a Takarítás Világnapja alkalmából indítottuk el, ennek keretében hosszú távú együttműködést tervezünk a vakok iskolájával. Jövőre pedig várjuk újabb intézmények jelentkezését a programba.” - tette hozzá a Rendi alapítója.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA