Akadálymentesítés minden szinten – jogok és esélyegyenlőségHír | 2013.02.18.

Workshopot tartott Miskolcon az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) csütörtökön, melynek központi témája az esélyegyenlőséget megteremtő akadálymenetesítés volt. Plakátkampány indult Miskolc mellett többek között Kazincbarcika, Putnok Sajószentpéter városában is.

A hátrányos megkülönböztetés sértettjei nem vagy alig rendelkeznek érdekérvényesítő képességgel, helyzetük támogató környezet nélkül, önerőből nem változtatható meg. Ezért fontos, hogy az értük dolgozó csoportok szembesüljenek a hatósági tapasztalatokkal és lehetőségekkel, az Egyenlő Bánásmód Hatóság pedig figyelembe vehesse véleményeiket, megoldási javaslataikat.

A rendezvényen dr. Honecz Ágnes, az EBH elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd előadásában bemutatta az Európai Unió irányelveiben és a hazai jogszabályokban meghatározott védett tulajdonságokat, az akadálymentesítés hiányával kapcsolatos hatósági eljárások eredményeit, valamint a közérdekű igényérvényesítés gyakorlatát is.

Dr. Pánczél Márta a TÁMOP-5.5.5 projektvezetője „A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése” elnevezésű európai uniós támogatású és hazai társfinanszírozású projekttel ismertette meg a résztvevőket. Elmondta, hogy a program erősíti a hatóság kapacitásait és komplex kommunikációs eszközöket nyújt az EBH számára ahhoz, hogy speciális tudásának illetve tapasztalatának megosztásával fejlessze a jogtudatosságot és a társadalmi érzékenyítéshez szükséges kedvező attitűdváltozásokat elérje.

Fris E. Kata és Ágó Anna a projekt kommunikációs koordinátorai a hatóság országos imázskampányát mutatták be a résztvevőknek. A kampány „Az egyenlő bánásmód – mindenkit megillet!” üzenettel 2013. február 1-jén indult el, célja a jogtudatosítás és a figyelem felhívása az egyenlő bánásmód követelményére.


Tovább a teljes cikkre

Forrás: OPONT.HU