Különleges pékség segít a mentális betegséggel küzdőknekHír | 2017.08.17.

Az már tudományosan is bizonyított, hogy a sütögetés megnyugtatja az idegeket, és kimondottan jó terápiás elfoglaltság lehet a mentális betegségekkel küzdőknek. Épp ezzel a céllal nyitott meg a Better Health Bakery is.

A tészta nyújtása, a levegőben keringő lisztszemcsék, a dagasztásba tett erő, az pontos arányokhoz kellő türelem és a jól végzett munka foszlós, illatos gyümölcse minden túlzás nélkül terápiaként működhetnek a mentális betegségekkel küzdők számára. A Better Health Bakery olyan hely, ahol elsősorban az embereken szeretnének segíteni, a tökéletes kalács vagy a könnyed zsemle szinte már csak másodlagos, bár többnyire elég finom melléktermék.

Damon Boyle a vezető pék, az ő keze alá dolgoznak a mentális betegségből felépülők, de a műhelyben egyébként nem zajlik semmi különös, ugyanúgy készítik a péksüteményeket, mint bármelyik másik sütödében.

pékség azért tökéletes választás a felépüléshez, mert kreatív, kétkezi munkát végeznek az emberek, ugyanakkor közösségben is vannak közben, így visszanyerhetik a munkához, és a másokkal való együttműködéshez szükséges képességeiket. A dolgozók visszanyerhetik magabiztosságukat, bármikor lehetőségük van megpihenni, ha túlságosan sok lenne az inger, és ami a legfontosabb, szabadon beszélhetnek a mentális betegségeikről.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA