Át akarták verni a műlábbal élő nőt, akinél visszérproblémát találtakHír | 2017.05.18.

Egy 74 éves idős nőt hívott ingyenes visszérvizsgálatra egy állítása szerint állapotfelmérésekkel foglalkozó, „közérzetjavító eszközöket” áruló budapesti cég. A nő nem állt ellen az invitálásnak, noha műlábbal közlekedik. Legnagyobb meglepetésére visszérbetegséget állapítottak meg nála.

A ferencvárosi üzletben működő, „orvosi diagnózisnak nem minősülő test-állapotfelmérő tesztet" végző cég a vizsgálatra befáradt idős nő fülére fejhallgatót tett, majd mutattak neki egy kétdimenziós képet arról, hogy mennyire visszeres a lába  idézi fel az esetet a Tékozló Homár fogyasztóvédelmi blognak a nő fia, Norbert.

Nem az a legnagyobb baj, hogy a nőnek és férjének a szolgáltatást reklámozó telefonban még háromdimenziós képalkotásról beszéltek, és ehelyett kaptak egy kétdimenziós képet, hanem, hogy a nőnek nem lehetnek visszeresek a végtagjai, ugyanis mindkét lába születése óta hiányzik.

„Édesanyám lábak nélkül született. Műlábakkal közlekedik 74 éve, ezért nem tűnhetett fel egyből a vizsgálatot végző személynek” – írja Norbert a blognak szánt levelében. „Miután közölte, hogy nincs lába, amiről a képet készítették, a vizsgáló elkezdett dadogni, hebegni és habogni. Majd kivágta magát azzal, hogy ez egy általános kép az erei állapotáról. De a csak általuk forgalmazott magnetic ring plus készüléket akkor is ajánlja, hogy elkerülje az agyvérzést. Csak most, csak önnek csak 360.000 HUF. „Ennyit megér az egészsége!”, és van részletfizetés  számol be Norbert, aki szerint egy ilyen ajánlott mágnesterápiás eszközhöz máshol egyébként pár ezer forintért hozzá lehet jutni. 

Bors megkereste az érintett céget, ahol azt mondták a lapnak, hogy illetéktelen személyek visszaélnek a nevükkel és címükkel. Vagyis valaki más szervezhetett bemutatót arra a címre, ahol ők is működnek. „Ügyfeleinket otthonukban keresik fel, és üzletünkre hivatkozva nagyon vonzónak mondható hamis állításokkal, ilyen módon akarnak bizalmi légkört kialakítani és eladni nem általunk forgalmazott, silány minőségű termékeket” –  írja a cég a honlapján.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA