Ismerd meg a gerincsérült nőt, aki 17 nap alatt futotta le a maratont!Hír | 2017.03.02.

Claire Lomas igazi példakép lehet, ha kitartásról és az álmaink megvalósításáról van szó. A 36 éves anyuka érdemeit a brit királyi ház kitüntetéssel ismerte el.

Claire Lomas csontkovácsként dolgozott, emellett elismert díjugratóként tartották számon Nagy-Britanniában, egészen 2007-ig, amikor egy baleset következtében eltörte a nyakát, a gerincét, a bordáit, emellett a tüdeje is kilyukadt és tüdőgyulladás alakult ki nála. A gerincsérülés következtében a mellkasától lefelé lebénult.

Mivel mindig is küzdő szellem volt, nem adta fel, és a rendszeres kezeléseknek és edzéseknek köszönhetően megerősödött. Bár lábra állni magától nem tudna, számtalan jótékonysági eseményen vett részt és adományokat gyűjtött, ebből meg tudott venni egy több mint 18 millió forintba kerülő, úgynevezett exoskeletont. A ReWalk nevű szerkezet lehetővé teszi számára, hogy újra járhasson. Az exoskeleton érzékeli a mozgását és ha Claire fel akarja emelni az egyik lábát, akkor szervomotorok segítségével lehetővé teszi ezt számára.

Miután megtanulta használni az eszközt, mindennap három mérföldet sétált férjével Dannel, és a helyi iskolákba is ellátogatott, hogy a gyerekeknek beszéljen sérüléséről és a gyógyulásért folytatott harcáról.


TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: WWW.NLCAFE.HU