Így segít az UniCreditHír | 2016.01.31.

Kiemelkedő projektötletekben nem szenvednek hiányt a hazai civilek, ez derült ki az UniCredit Alapítvány „Lépj velünk! társadalmi innovációs pályázatára érkezett több mint 120 pályamunkából. A társadalmi szervezeteket igen nagy számban megmozgató program keretében idén négy plusz egy szervezetet díjazott az UniCredit. Az első hazai mozgássérülteknek épített, integratív fitneszterem beindítását, fogyatékkal élők által működtetett kávézó szolgáltatásainak bővítését, mélyszegénységben élők munkavállalási kompetenciáinak javítását és egy előítéletek elleni küzdelmet elősegítő társadalmi szervezet nyert támogatást projektjei megvalósítására.

 

 

Emellett különdíjat kapott egy olyan közösségépítő kezdeményezés, amely lányok és fiatal nők szakmai pályáját támogatja, ezáltal elősegíti a nemek közötti egyensúly meg megteremtését a technológiai szektorban.

A nyerteseket az összesen 60.000 euró összértékű pénzügyi támogatás mellett fél éves szakmai mentorprogram is segíti céljaik megvalósításában.

Második alkalommal hirdette meg az UniCredit Bank és az UniCredit Alapítvány civil szervezeteknek szóló pályázatát azzal a céllal, hogy az aktuális társadalmi problémák megoldásához ne pusztán anyagi hozzájárulást adjon, sokkal inkább hosszú távon fenntartható innovatív megoldásokban gondolkodó szervezeteket támogasson.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: MMONLINE.HU