Kerekes székkel is kinyílik a világHír | 2015.08.12.

Mozgássérülteknek nyújt hasznos segítséget a Route4u nevű okostelefonos alkalmazás. A programban látható egy városról vagy útszakaszról készült elemzés, hogy akadálymentes vagy csak segítséggel használható. Győrben még nagyon kevés a felhasználó, de tőlük függ, mennyire lesz teljes a térkép.

Rengeteg okostelefonos alkalmazás készül térképes navigációval, azonban a mozgássérülteknek ez sokszor nem jelent azonnali segítséget. A Route4u viszont kifejezetten nekik készült. Androidos rendszerű telefonokra letölthető alkalmazásról van szó, amely a hozzá tartozó weboldallal kiegészülve jelzi az akadálymentes helyeket és útvonalakat  vagy akadályokat. A program hasznos például a babakocsit tolóknak is.

Használat közben az applikáció a telefonban található érzékelők segítségével feltérképezi az útfelület hibáit, a lejtőket  és a járdaszegélyeket. Ezen adatokból aztán olyan, személyre szabott útvonalat tervez, ami megfelel a használt járműnek is, legyen az elektromos vagy hagyományos kerekes szék, esetleg kézi pedálokkal tekerhető handbike. 

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: KISALFOLD.HU