Gondolkodni tanít az új magyar logikai játékHír | 2013.05.31.

Elkészült a 6-8 éves korosztály logikus gondolkodását segítő új, internet alapú oktatójáték. A HANDORINO nevű új fejlesztés azért is hiánypótló, mert olyan képességek erősíthetőek a segítségével, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül egy iskolai tantárgyhoz sem, és túlmutatnak az iskolai tananyag elsajátításán. A fejlesztés tanulási nehézségekkel küzdő kisgyerekek fejlődését is segítheti, továbbá a fejjel történő vezérlés lehetősége is biztosított a mozgáskorlátozott gyermekek számára.

A játszva tanulás a tanulás legtermészetesebb formája, mely befolyásolja gondolkodásunkat, illetve viselkedésünket. A szakemberek többéves munkájának köszönhetően a HANDORINO játék tökéletesen illeszkedik a 6-8 éves gyermekek képességeihez, és segítségével az iskolai tananyag elsajátításán túlmutató tudás szerezhető. Vagyis a játék világába lépve, a gyermek biztonságos és ellenőrzött formában, szórakoztató és motiváló környezetben, játékos tanulás formájában fejleszti induktív gondolkodási képességeit, legyen az tanórákon vagy otthon, szabadidőben.

A HANDORINO internetes játékok egyetemi kutatók fejlesztései. A tartalmat a Szegedi Tudományegyetem pedagógusai dolgozták ki Az induktív gondolkodás fejlesztése kisiskolás korban címet viselő kutatási projekt keretében, a számítógépes adaptációt pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem informatikusai valósították meg, nagyrészt az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont közreműködésével, az EITKIC_12-1-2012-0001 projekt keretében. „A felhasználók eredményei és a szülők, pedagógusok visszajelzései alapján egy szakértői gárda folyamatosan javítja a játékot, hogy az mindenki számára élvezetes és hasznos legyen. A fejlesztés szempontjából pillanatnyilag első számú cél, hogy a www.handorino.com linken elérhető játék minél több iskoláshoz eljusson, és sok kisdiák fejlődését segítse, amellett, hogy az ő eredményeikre támaszkodva továbbfejleszthetjük a rendszert” – mondta el Lőrincz András, vezető kutató, az ELTE Informatikai Karának munkatársa.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: INFOGYOR.HU