Sikeres vezető és tevékeny apaSzakmai cikk | 2015.10.03.

A témával foglalkozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom legutóbbi konferenciáján, ahol a fókusz az egyensúlyok megtalálásán, a munka és magánélet egészséges összehangolásán volt, mindkét nem, de különös tekintettel a férfiak számára, derül ki a szervezet összefoglalójából.


Nem hangsúlyozzuk elégszer azokat a kutatási eredményeket, melyek szerint a férfiak számára - akiknek átlagos élethossza a nőké alatt marad – komoly védőfaktort jelent a házasság és azon 40-69 éves férfiak esetében, akik gyermeket nevelnek 4x-es a túlélési esély gyermektelen társaikhoz képest. Emellett a feleség és család megléte számos betegség rizikóját is jelentősen csökkenti. (Demográfiai portré 2015)

Komoly feladat viszont nők és férfiak számára egyaránt az egyensúlyok megtalálása, a munka és magánélet egészséges összehangolása. Ezért volt nagyon tanulságos az a kerekasztal beszélgetés, ahol öt egymástól eltérő életúttal és karrierúttal rendelkező vállalati vezető - egyúttal édesapa beszélgetett arról, hogyan valósul meg az ő életükben a munka-magánélet egyensúlya és az otthon tapasztaltakat hogyan tudják kamatoztatni vezetőként munkahelyükön. 

A kerekasztal vendégei Hajna Csongor (Provident Zrt.), Kalmár Zoltán (Arkon Zrt.), Pecze Dániel (Gödöllő alpolgármestere), Petényi Márk (Euromarknet), Tamás László (Debrecen Airport) voltak, a beszélgetést Németh Judit (mtd Tanácsadó Közösség) moderálta.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HRPORTAL.HU