Ember a rendszer mögött - akik a családbarát vállalatok intézkedései mögött állnak - 1. részBest practice | 2016.06.16.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette családbarát vállalatokat díjazó pályázatát „Az Év Családbarát Vállalata” címen. Ebből az alkalomból interjúk készültek olyan személyekkel, akik ezzel a témával foglalkoznak. Egy-egy személyes történetet mesél el, ez alkalommal Révész Bálint, a K&H Bank HR Személyügyi szolgáltatások vezetője.

A hála fakockája

Bálint, a K&H Bank több ízben nyert Családbarát Vállalat díjat, sokat dolgozunk együtt azon, hogy minél több családbarát szervezet működjön Magyarországon. Nektek sok intézkedésetek ismert, jól működnek, de van-e kedvenc történeted? Miből nyered az inspirációt a tovább lépéshez?

Van kedvenc történetem, ami egy fa építőkockáról szól. Ez szimbolizálja számomra azt, hogy miért jó HR vezetőként dolgozni a K&H-nál. Ezt a kockát az íróasztalomon őrzöm, olykor erőt merítve belőle.
A kockát sok társával együtt egy fizikai állományba tartozó munkatársunktól kaptam, aki saját kezével esztergapadon készítette azokat, története van...

Munkatársunk - egy közlekedési baleset következtében - egyedül maradva nevelte súlyosan beteg gyermekét, majd ismét társra lelt, ráadásul a bankban, és újabb gyermekkel gazdagodott a K&H nagy családja. Munkatársunk több Családbarát intézkedésünk eredményeit élvezhette: rendszeres szociális támogatást nyújtottunk gyermeke ápolásához, 2. gyermeke születésekor segítettük a gyermek gondozásához szükséges eszközök megvásárlásában, a K&H-nál a törvényben meghatározott mértéknél több apaszabadság biztosításával segítettük az újszülött körüli teendők ellátásában, párja pedig a Kismama programunk révén visszatérhetett közénk.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: HRPORTAL.HU