Ebédszünetben disco, vacsi a túlórázóknak - érdekes vállalati juttatásokBest practice | 2016.04.28.

Hogy lehet érzelmeket behozni egy juttatási rendszerbe? Természetesen a cégvezető könnyen mondhatja a lelkes HR-es felvetésére, hogy „nekem nem fognak ott szipogni a kőműveseim”. De bizony nem is egyszer fordult már elő, hogy a gyermekmegőrző, párkapcsolati, jogi tanácsadás, gerinctorna, vagy éppen zeneterápia olyan élményhez, értékhez juttatta hozzá a dolgozót, hogy könnyes szemmel köszönte meg munkáltatójának a nem mindennapi béren kívüli juttatást. A hála és a jó munkahelyi légkör pedig kihat a teljesítményre és az elkötelezettségre. Nehéz azonban a munkáltatói célokhoz és a dolgozói igényekhez leginkább igazodó, érzelmekre ható, meghökkentő juttatási csomagot összeállítani. Ebben kívánt segítséget nyújtani a közelmúltban megtartott Cafeteria Trend Konferencia.


Egy munkavállaló könnyes szemmel köszönte meg munkáltatójának a jogi tanácsadást, mert ha az nincs, ma háza sem lenne. Számtalan példát lehetne hozni arra, milyen hozzáadott értéke van a dolgozói igényekre, élethelyzetükre szabott, kreatív, meghökkenő céges juttatásoknak. 

Vannak azért igen meghökkentő élményszerű juttatások is, amelyek garantálják élményfaktort és a ledöbbent arcokat. Ilyen a disco ebédszünetben, a férfimegőrző nőknek és fordítva, cafeteriakeret terhére igényelhető szabadnapok, dolgozói hobbik támogatása, túlórázóknak speciális meglepetés étkezés, tánctanfolyam munkaidőben, közös meseírás, speciális autó-kiegészítők. A sor a végtelenségig folytatható. Tudniillik igen kreatívak a munkáltatók és a HR-esek, ha elengedik a fantáziájukat és nem kizárólag étkezési jegyben, üdülési kártyában gondolkoznak. Hamarosan bejelentik, miként alakul át a cafeteriarendszer, amely még aktuálisabbá teszi ezen szokatlan juttatások bemutatását. 

Eltörölhetetlen lábnyom a vállalati kultúrában - családbarát programok

A különböző élethelyzetekre adott juttatásokkal igen nagy sikereket lehet elérni. Erről szólt a GE Working Parents Program vezetőjének és a Human Menu Kft. ügyvezetőjének előadása is. Megismerkedhettünk néhány ingyenes vagy minimális anyagi költséggel járó családbarát juttatással Ha például valaki olyan munkahelyen/munkarendben dolgozik, amely miatt nem tudja elintézni ügyeit, a mosást, vasalást, akkor bizonyéra örül olyan irodai szolgáltatásnak, amely révén az ügyintézés lehetősége „házhoz jön”. Miként a váratlanul megbetegedett gyermek édesanyja és édesapja valószínűleg hálásan fogadja a munkahelyén kialakított gyermeksarkot, ahol a gyermek nyugodtan elidőzhet, míg szülője végez bokros teendőivel. De a nyári szünetben is ez lehet a legnagyobb ajándék a gyerekes munkavállalóknak.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HRPORTAL.HU