Az ember, aki csak a hibáit sorolta az önéletrajzábanSzakmai cikk | 2016.03.29.

Egy New York-ban élő álláskereső újfajta önéletrajzzal próbálkozott, melyben a hibáit, hiányosságait emelte ki. Megkérdeztünk két szakembert, hogy Magyarországon mennyire megszokott az átlagtól eltérő, kreatív önéletrajz, illetve mennyire sikeres, behívnak-e valakit interjúra, ha ilyen CV-t készít. A magyar HR-szakemberek másként tekintenek az átlagtól eltérő önéletrajzra. Előnyös lehet, ha valaki felhívja magára a figyelmet, de vigyázni kell vele, nehogy visszaüssön és az illető végképp kiessen a munkaerőpiacról.


Releváns rezümé New Yorkban

„A karrierem során eddig vesztesként dolgoztam, nem nyertem semmilyen díjat.” Egy New York-ban élő fiatalember egy olyan fajta önéletrajzot küldött be cégekhez, amely teljesen őszinte módon a hibákat és a hiányosságokat emeli ki. Ezután rögtön nyolc helyre behívták őt. 

A 29 éves Jeff Scardino egy tapasztalt, kreatív munkakörben dolgozott egy amerikai ügynökségnél. Megalkotta a releváns rezümét, mely felsorolja a jelölt hiányzó kitüntetéseit, a rossz referenciákat, a nem létező képességeket az álláskereső teljesítménye helyett. Tesztelte is az elméletét, Jeff tíz helyre adta be az önéletrajzot, olyan helyekre, ahol eséllyel pályázhatott. Két különböző önéletrajzot küldött be, mindig más nevet és címet használt. A szokatlan önéletrajzzal behívták őt több helyre is, míg a standard, hivatalos önéletrajzzal nem kapott egy interjú lehetőséget sem. Azt gondolta, ha az álláskeresés egy rémálommá válik, egy teljesen reménytelen küzdelemmé, valahogy ki kell vonnia magát a versenyből, így jutott el a furcsa önéletrajz gondolatáig.

Előnyös a gyengeség feltüntetése, de ne legyen releváns

Meglehetősen ritka az afféle felfogás, hogy egy álláskereső a saját hibáit is felsorolja – mondta a HR Portálnak nyilatkozva Limpár Imre tréner, tanácsadó, szakpszichológus. A legtöbben ma Magyarországon sajnos a sablonokból indulnak ki egy CV megírásakor és nehezen térnek el ettől. Sokan azt hiszik, nem szabad, nem lehet, sőt tilos eltérni a megszokottól. Pedig ha tudnák, mennyi, de mennyi példa van arra, amikor a szokatlant, az egyedit jutalmazza a bíráló. Mindenkori nulladik kérdés, hogy mi a célállás.

Az rendben van, ha valaki hibát tartalmazó CV-t küldd, változatos lehet, akár trükknek, de kétségbeesettnek is gondolhatjuk. Az biztos, hogy extra figyelmet szeretne ezzel a sajátos logikával, és ezt persze sokszor meg is kapja. Ami fontos, hogy mind dizájnt tekintve, mind tartalmilag nagyot "üthet", ha felhívja egy gyengeségre a figyelmét.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: HRPORTAL.HU