Ember a rendszer mögött - akik a családbarát vállalatok intézkedései mögött állnak - 2. részBest practice | 2016.06.17.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is meghirdette családbarát vállalatokat díjazó pályázatát „Az Év Családbarát Vállalata” címen. Ebből az alkalomból interjúk készültek olyan személyekkel, akik ezzel a témával foglalkoznak. Ez alkalommal Ternovszky Csilla a ProLabora Kft. ügyvezetője mesélt.


Családbarát vállalat, mint hivatás

Csilla, Te izgalmas hármas szerepkörben vagy érintett a családbarát munkahely témában. Elmondanád nekünk, hogyan indult a ProLabora Kft.? 

Három kisgyermek édesanyjaként és egy Kft. ügyvezetőjeként bizony nagyon fontos nekem a munka-magánélet egyensúly megtalálása.

Amikor a második gyermekem megszületett, egyrészt a saját HR tanácsadói múltam, másrészt a játszótéri anyukákkal folytatott beszélgetések juttattak arra a gondolatra, hogy a családbarát vállalatok témájával kellene foglalkoznom, így született a családbarát audit ötlete. Két gyermekkel azt éreztem, én magam is rugalmas formában szeretnék dolgozni, ami alkalmazkodik a családi szerepeimhez. Projekt alapon álltunk össze a kollégáimmal, akik szintén gyermekesek. A mai napig úgy dolgozunk, hogy figyelembe vesszük a leterheltségünket, előre jelezzük egymás felé a kapacitásunkat egy-egy időszakra, eszerint osztjuk el a munkát. 

És neked sikerül megtalálnod az egyensúlyt, visszatekintve úgy érzed, jó utat választottál? 

Mindenképpen jó döntés volt, hogy belevágtam. Szeretem a munkámat és ez a munkavégzési forma rugalmasságot ad, lehetőséget a munka és a család harmonikus összeegyeztetésére. Igyekszem a kettőt elválasztani, de pontosan azért, mert sokszor itthonról dolgozom, fordult már elő olyan is, hogy otthon a monitor egyik felén a mese ment… míg a másikon meg írtam az e-maileket. A családban a szülők munkája egy pozitív töltetű dolog. A kislányom, amikor 6 éves volt a Barbiekkal munka-család audi-t játszott (ez értelmesebb szó volt neki). A fiam pedig nagyon lényeglátóan így mondta el az oviban, mivel foglalkozom: "Az anyukám segíti a ti anyukátokat és apukátokat abban, hogy sokat játszhasson veletek" - ez lehet az ars poeticám.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: HRPORTAL.HU