Átadták a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központjának logisztikai bázisát PécsenHír | 2015.08.15.

Szekeres Pál, a fogyatékosok társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos arról szólt, hogy a MEREK logisztikai hálózata régi hiányt pótol. A bázisok megváltozott munkaképességű embereknek teremtenek munkahelyeket, és hozzájárulnak a társadalmi szemléletváltáshoz, a fogyatékkal élők integrációjához - mondta.

A Mohácsi és a Tüskésréti út sarkán emelt 420 négyzetméteres ingatlan része a szervezet hat logisztikai központból álló országos hálózatának, amelyet szeptember végéig alakítanak ki - mondta el Kogon Mihály, a MEREK igazgatója az eseményen újságíróknak. Hozzátette: az egymilliárd forint európai uniós támogatásból a pécsihez hasonló központ épült Győrben, Debrecenben és Mórahalmon, a székesfehérvári és a miskolci egység a következő hetekben készül el.

Kogon Mihály közölte, a Guruló Műhelyhálózattal együttműködve megvalósított projekt olyan házi gondozást segítő kellékek kölcsönzésére, nyújt lehetőséget, mint az elektromos ágyak, emelők, higiéniai, továbbá a járást és otthoni akadálymentesítést segítő eszközök. A visszahozott kellékeket fertőtlenítjük, javítjuk, tároljuk, hogy szükség esetén újra kölcsönözhetőek legyenek - jegyezte meg.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HIRADO.HU