Megható: Ötévesen lett az Instagram sztárja a mozgássérült kislányHír | 2018.01.31.

A kislányt közvetlenül születése után fogadták örökbe. Nevelőszülei már ekkor sejtették: ő más lesz, mint a többi gyermek.

Finley Smallwood ötéves, Little-kóros, talán sosem lesz képes önállóan lábra állni, örökbe fogadták és Instagram-sztár. A kislányról a közelmúltban a BBC is dokumentumfilmet forgatott, anyukája pedig blogot vezet történetükről - ami koránt sem zökkenőmentes, ennek ellenére ők hatalmas mosollyal az arcukon néznek szembe minden nehézséggel.

Finley-t születésekor fogadták örökbe szülei. Vér szerinti anyja már a terhessége alatt megegyezett Christina Smallwooddal és férjével, Josh-sal az adoptálásról - Christinának ugyanis nem lehetett saját gyermeke. A 31. hétig nem is volt semmi baj, ekkor azonban a kislány szülőanyját fájdalmai miatt kórházba szállították. A kis Finley császármetszéssel, koraszülöttként jött a világra. Mindössze 1,4 kilogrammot nyomott.

"Sosem felejtem el az első pillanatot, amikor megpillantottam. Annyira meg voltam rémülve és annyira imádtam, hogy azonnal be akartam mászni mellé a kis inkubátorába, és azt mondani neki: örökké megvédelek, és neked adom a világot" - emlékezett vissza blogjában Christina az első találkozásra.

"Az első öt hét, amit a kórházban töltöttünk, nagyon nehéz volt számunkra. Nem tudtuk, hogy lesz-e bármilyen komolyabb fogyatékossága, vagy sem" - mesélte. Később sajnos kiderült: Finley egy idegrendszeri alapú mozgásfogyatékosságban, a cerebrális parézis egyik fajtájában szenved, amit a köznyelvben Little-kórként ismernek. Ez egy olyan betegség, ami miatt a most ötéves kislány csak járókerettel tud közlekedni, anyukája segítségével tud felállni, és gyakorlatilag minden egyszerű mozgásban a környezetére van utalva.

"A diagnózis után rendkívül lehangolt voltam. Órákat töltöttem a neten, hátha találok olyan anyukákat, akik hasonló cipőben járnak, hogy tudjak velük beszélni. Kiderült: nincsenek is olyan sokan" - idézte fel Christina, hogy mi is vezetett Finley Insta-sztárságához. A fiatal anyuka talált ugyanis egy blogot, ahol egy másik mama rendszeresen lefotózta mozgáskorlátozott fiát különböző ruhákban. Ekkor jött rá: ő is ezt akarja csinálni. Indított egy Instagram-oldalt, ám a rokonságban szinte senkinek sem szólt - ehhez képest mára több mint 110 ezer követője van.

"Soha nem gondoltam, hogy ekkora siker lesz. Csak azt szerettem volna, ha találkozhatok hozzám hasonló anyukákkal."

Christina férje, Josh szerint pont az a fotók titka, hogy teljesen hétköznapinak, elfogadottnak mutatja be ezt a különleges helyzetet, amiben vannak, és ezzel megnyugtatja a hasonló nehézségekkel szembenéző anyukákat.

Az ötéves Finley amúgy a beöltözéseket szereti a legjobban a fotókban. Anyukájával gyakran bújik egyező ruhákba.

"Örökbe fogadtuk a lányunkat, átmentünk egy korai szülésen, a diagnózison, rengeteg akadályon. Ha jön egy újabb zökkenő az úton, ők nem lesznek idegesek, egyszerűen átmennek rajta. Finley mindig mosolyog" - mesélt Josh arról, miként állnak a nehézségekhez, és milyen kitartás lakozik mind feleségében, mind kislányában.

"Vannak nehéz napok, magányos napok, és olyanok, amikor csak sírni akarok. De senkinek sem könnyű az élete, így fel kell kelni, tovább kell csinálni, látni a fényt - és hogy őszinte legyek, Finley a mi fényességünk" - összegezte Christina.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA