Kerekes székben is kerek a világ az ifjú pár számáraHír | 2013.04.19.

Helyesek, intelligensek, lelkileg erősek és olyan aktív társadalmi életet élnek, amilyenre egy fiatal felnőtt csak vágyhat. A frissen összeházasodott Bogi és Cirill számára a világ kerekes székbe kényszerülve sem zárult be.

Sok esküvői szertartás lezajlott már a kecskeméti városháza dísztermében, de Németh Boglárka és Tóth Cirill április 6-ai egybekeléséhez hasonló talán még soha. Az anyakönyvvezető előtt ugyanis két mozgássérült ült kerekes székben, és esküdött örök hűséget egymásnak. A folytatás sem volt hétköznapi: a fiatalok a megyei kereskedelmi és iparkamara épületében vendégelték meg a 120 fős násznépet, majd barátaik, a népszerű kecskeméti Bohém Ragtime Jazz Band tagjai zenéltek tiszteletükre.

Hosszú és számos megpróbáltatást rejtő út vezetett mindkettőjüknek a felemelő napig. Cirillt tízévesen, 1990 novemberében Budapesten ütötte el egy autó. Bogi huszonnyolc volt, amikor 2009 októberében kocsija egy fának rohant.
– Egyedül voltam az autóban. Máig nem emlékszem semmire, és mivel szemtanúja sem volt az ütközésnek, nem tudom, mi történhetett, miért tértem le az úttestről – mondja az ifjú feleség.

Cirill és Bogi is deréktól lefelé bénult le, és ahogy fogalmaznak: az orvostudomány jelenlegi állása szerint állapotuk nem javítható, gyógyítható. Életük a baleset után teljesen megváltozott, de ami a legfontosabb: nem tört ketté. Nem hagyták. Néha egészen hihetetlen, milyen könnyedén tudnak beszélni az őket ért traumáról.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: BAON.HU