Felirattal akadálymentesített vetítések az Uránia műsoránEsemény | 2019.05.14.

 LEGYEN A MOZI A HALLÁSSÉRÜLTEKNEK IS ÉLMÉNY!

2016 őszén indítottuk el akadálymentes vetítéssorozatunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének szakmai együttműködésével.

A magyar filmkultúra régi, voltaképp a hangosfilmmel egyidős mulasztása, hogy a filmek akadálymentesítése terén kevés eredményt ért el: a siket és nagyothalló nézők a mozizás élményében nem, illetve nem egyenlő módon részesülhetnek, a filmek értését nem könnyíti számukra a moziban a párbeszédeket és a zörejeket is tartalmazó felirat. 

 

Az Uránia akadálymentes sorozatában kortárs és közelmúltban készült magyar filmek kerülnek vászonra ilyen speciális felirattal, feliratozásukat a filmszínház a SINOSZ szakmai útmutatásai szerint készíti el. Felhívjuk az ország art mozijainak a figyelmét, hogy az Uránia-beli kiemelt vetítéseket követően a filmek feliratos változata széles körben hozzáférhető, vegyék őket műsorukra minél többen, országossá bővítve a kezdeményezést.

Vetítéssorozatunk reményeink szerint filmélményt és közösségi élményt is nyújt közönségünknek. A vetítésekre nemcsak a siket és nagyothalló filmrajongókat, hanem halló érdeklődőket és magyarul tanuló külföldi nézőket is szeretettel várunk.

Kedvezményes jegyár az egynél több jegyet váltók számára 1000 forint. A kedvezmény érvényesítésére személyes jegyvásárlás során van lehetőség.

Közelgő vetítéseink:

2019. május 26., 15.30
Vízipók-csodapók, a film (KN)

2019. június 9., 15.30
Ruben Brandt, a gyűjtő (12)

2019. június 30., 15.30
Egy nő fogságban (12)

 

Tovább az oldalra