Az első kerekesszékes nő a BamakónHír | 2012.09.11.

Kis Adrienn, a Blikk Nők újságíró-szerkesztője lesz az első kerekesszékes nő, aki elindul a Budapest-Bamako Rallyn.

A Nemzeti Sport Online felületén indít blogot Kis Adri, a Blikk Nők újságíró-szerkesztője. Mostantól rendszeresen tájékoztatja az érdeklődőket a Budapest-Bamako Rallyra való felkészüléséről.

Kis Adri az egész életét mozgássérültként élte, ám két évvel ezelőtt egy súlyos betegség után végleg kerekesszékbe került.

- A betegség miatt hosszasan kórházban feküdtem, és néhány napig az sem volt biztos, hogy életben maradok. Utána pedig én magam nem tudtam eldönteni, hogy akarok-e még küzdeni. Aztán jött egy pont, amikor rájöttem: millió dolgot megtettem már az életemben (quadozás, repülőgép-vezetés, stb.), de még legalább ennyi van, amit szeretnék kipróbálni... köztük a Budapest-Bamako Rally. Már a kezdetek kezdetén felfigyeltem rá, ugyanis amellett, hogy imádok vezetni, és feszegetni a határaimat (mind „sebességügyileg", mind a nehéz helyzeteket tekintve), nagyon megfogott a rally karitatív célja, miszerint Maliban és Mauritániában (a világ 5. és 6. legszegényebb országában) adományokat osztanak szét. Idén tavasszal a sors, vagy a jó ég tudja kicsoda, szép lassan hol kisebb, hol nagyobb segítséget/lehetőséget sodort az utamba, én mindegyikkel éltem, és most ott tartok, hogy a Young & Partners és a Rali-Túra Egyesület jóvoltából 2013 januárjában elindulok a nagy útra. Megvalósítom az álmomat és ki akarom próbálni, hogy mennyire bírom a „kiképzést", valóban olyan kemény csaj vagyok-e, mint azt hiszem magamról.

 

Tovább a teljes cikkre

Forrás: PINK.HU