Folytatódik a SINOSZ kampányaHír | 2015.09.28.

Egyre több siket és nagyothalló személy küzdi le a mindennapi élet nehézségeit és saját gátlásait. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) mindkét folyamatot serkenti: előbbiben a KONTAKT Tolmácsszolgálat segít, utóbbiban pedig a nemcsak a hallássérült embereket célzó „Értjük egymást!” kampány. Az akadálymentesített kommunikációt lehetővé tevő szolgáltatás már a nagyothalló ügyfelek számára is elérhető, a kampány pedig egy thriller rendező kezei közül kikerült kisfilmmel lép magasabb fokozatba.

„Bár nem vagyok tapasztalt színész, egyértelmű volt, hogy elvállalom. Nagyon fontos számomra, hogy minél több halló ember megismerje és elfogadja a nagyothallókat, siketeket. Hároméves koromban lettem nagyothalló, így nőttem fel. Mindenkit csak arra biztathatok, hogy vállalja fel önmagát, és éljen a KONTAKT nyújtotta lehetőségekkel” – érvel Csetneki Csilla, a KONTAKT Tolmácsszolgálatot népszerűsítő kampány keretében készült legújabb kisfilm főszereplője.

A film rendezője, Mátyássy Áron is lelkesen fogadta a SINOSZ megkeresését: „Nagyon fontosnak tartom a társadalmi célú filmeket. Ilyen felkérés esetén nem mérlegelek, örülök, ha hozzájárulhatok egy jó és fontos ügyhöz.” Mátyássy – akinek legújabb thrillerét, a Víkend-et már játsszák a magyar mozik – elmondása szerint rengeteget tanult siketektől és nagyothallóktól a kommunikációról, testbeszédről, elfogadásról. „Olyan volt, mintha belépnék egy teljesen új világba, amit igyekeztem minél jobban megismerni és megérteni.” A rendező elismerően nyilatkozott a filmes világban újoncnak számító főszereplőről, aki természetességével és elhivatottságával hitelesen erősítette a kampány üzenetét: „az ember értékeit nem teheti zárójelbe egy olyan speciális állapot, mint a siketség”.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: SOCIALBRANDING.HU