“Színházi nyelvújítás” díjat nyert el az Ergo Sum JelszínházHír | 2017.05.10.

2017. május 5-7. között Mosonmagyaróváron, a Flesch Károly Kulturális Központban rendezték meg a XXVII. Moson Megye Színjátszó Találkozót.

A rendezvényen fellépett a SINOSZ Ergo Sum Jelszínháza is. Kámán Orsolya művészeti vezető felkészítésével a Humán című “életjátékot” jelnyelven, jelnyelvi tolmács közreműködésével mutatták be. 40 perces produkciójukkal a “Színházi nyelvújítás” elismerést érdemelték ki.

Örülünk, hogy sikerült ismét a jelnyelvre irányítani a figyelmet, és gratulálunk a díjhoz! További szép színpadi sikereket, sok-sok fellépést kívánunk az Ergo Sum Jelszínháznak!

Az eseményen készült fotók fent lapozgathatók, Kámán Orsi beszámolóját pedig az alábbiakban olvashatjátok:

A hétvégén Mosonmagyaróvárra látogatott az Ergo Sum csapata, ahol részt vettünk a XXVII. Moson Megye Színjátszó Találkozón. Humán című, legújabb bemutatónkat vittük el a fesztiválra, ahol – nagy örömünkre – halló közönségnek játszhattunk. A fellépés végén a közönség többször visszatapsolta a színészeket, igazán hálásak vagyunk ezért. A zsűri kritikájában kiemelte azt a játékmódot, amit a jelnyelvi színház és a siket kultúra képvisel, és ösztökélt bennünket arra, hogy még bátrabban, még több gesztust, mozgást és humort használva dolgozzunk tovább előadásainkon. A tanácsokat természetesen hazahoztuk és megfogadtuk.
A vasárnap délutáni díjkiosztó ünnepségen a társulat színházi nyelvújításért kapott díjat. Köszönjük a SINOSZ támogatását, folytatás jövőre!
Az előadást Pásztor Ivett tolmácsolta, a játszók: Balog Dóra, Takátsné Földi Zsuzsanna, Tótok Erzsébet, Gergely József, Jancsek Zoltán, Jurászik László, Lőrinc József, Müllek Róbert, Tóth Lajos és Zatykó Kevin voltak. A Humánt rendezte: Kámán Orsi, művészeti vezető.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA