113 milliós támogatás a fogyatékkal élőket segítő szervezeteknekHír | 2013.08.02.

113 millió forint támogatást biztosít a fogyatékkal élőket segítő civil szervezeteknek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) - jelentette be a tárca család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön. A szervezetek augusztus végéig nyújthatják be pályázataikat, melyek keretében működési költségekhez, fejlesztő programokhoz vagy eszközök beszerzéséhez lehet hozzájárulást kérni.

Megemelte a fogyatékosokat segítő civil szervezetek támogatását az EMMI, az előző évhez képest 20 millió forinttal több jut a programra, és a támogatási összeg maximumát a duplájára emelték, így a támogatás 500 ezer forinttól 8 millió forintig terjedhet. Az egyes programokat szeptember 1-jétől 2014 májusáig valósíthatják meg a szervezetek – közölte Fülöp Attila. A pályázattal a tárca a fogyatékkal élők önálló életvitelét és foglalkoztatását kívánja elősegíteni.

Az OrientPress kérdésére az államtitkár elmondta, jelenleg nyolcezer főt foglalkoztatnak lakóintézményben terápiás céllal, harmincezren dolgoznak védett munkahelyen, ahol a cégek többségében fogyatékkal élőket alkalmaznak, illetve 18 ezer fő helyezkedett el a nyílt munkaerőpiacon. Utóbbi esetben a rehabilitációs kártyával rendelkező alkalmazott után a vállalkozásnak járulékmentessége van. Fülöp Attila hozzátette, Magyarországon mintegy ötszázezren vallják magukat fogyatékosnak, ugyanakkor ennek a számnak csak egy része foglalkoztatható.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás: ORIENTPRESS.HU