Akadálymentesítés okostelefonnalHír | 2015.09.30.

Rendhagyó városnéző sétára invitálta nemrégiben a sajtó képviselőit a Magyar Turizmus Zrt.: Budapest belvárosában kerekes székes, gyalogló és babakocsit toló csapat tesztelt egy hazai startupfejlesztést, az akadálymentes városi közlekedést segítő mobilalkalmazást, sikerrel.

Route4U – ezen a néven fut az azonos nevű, induló vállalkozás applikációja, amely áprilisban a Design Terminal Smart City Lab Budapest városfejlesztési pályázatának egyik győztese volt. Mint a cég képviselői elmondták, eredetileg a kerekes székkel közlekedők dolgát akarták megkönnyíteni, de az alkalmazás előnyeit mások, így a kisgyermekes, babakocsival közlekedő családok, a gyengén látók, az idősebbek és a mozgásukban korlátozottak is élvezhetik.

Olyan androidos alkalmazásról van szó, amellyel rövid idő alatt elkészíthető egy-egy terület akadálymentes térképe. Az applikáció a telefon érzékelőiről (gyorsulásmérő, billenésérzékelő stb.) begyűjtött adatok alapján hozza létre a bejárni kívánt terület térképét. Erről kiderül, milyen az útfelület minősége, jelzi, hol vannak lejtők, padkák és döccenők, az útvonalak nehézségi fokát különböző színek jelzik.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: NOL.HU