Ajándékozzon egészséget!Hír | 2017.06.17.

Egészségpénztári tagsággal nemcsak a pénztártag jut minőségi, adóvisszatérítéssel támogatott egészségügyi szolgáltatásokhoz, hanem az egész család élvezheti a megtakarítás előnyeit. A Patika-csoport független piaci szereplőként már közel két évtizede bizonyítja, hogy ügyel tagjai megtakarítására, fejlesztéseivel követi a társadalmi folyamatokat.

Az elmúlt két évben a lakosság minden korábbinál nagyobb része ismerte fel, hogy az egészségpénztárakon keresztül költséghatékonyan fedezheti egészségügyi kiadásait, legyen szó gyógyszervásárlásról, egészséges táplálkozásról vagy a magán egészségügyi szolgáltatások igénybe vételéről.

A modern társadalmakban egyre nagyobb kihívást jelent a család számára az idős rokonok ellátása. Magyarországon sok nyugdíjas küzd betegségekkel, folyamatos figyelmet, esetleg 24 órás ápolást igényel. Ráadásul idősebb korban nőnek az egészség megőrzése vagy visszaszerzése érdekében szükséges kiadások, míg a jövedelem lecsökken az alacsony nyugdíj miatt. A nem aktív korúak így gyakran szorulnak családtagjaik anyagi támogatására, amelyre hatékony megoldás az egészségpénztári társkártya: vele az egész család – a nagyszülőtől a gyermekekig – élvezheti az aktív keresők megtakarítását. A társkártya nemcsak a patikakártyán levő megtakarítás szeretteinkkel való megosztását jelenti, hanem jelképezi azt, ami az életben a legfontosabb: gondoskodni valakiről, szavak nélkül elmondani, milyen fontos, hogy még sokáig egészségben, velünk éljen.A patikakártya legnagyobb előnye, hogy a családban felmerülő egészségügyi kiadásokat egyszerűen, kényelmesen, árkedvezménnyel finanszírozza, a nagyobb költések fedezetére pedig a piaci átlagot meghaladó hozamú, biztonságos befektetést kínál. Az egyéni befizetések után járó 20%-os szja-visszatérítés, a prevenciós költések és a 24 hónapra lekötött megtakarításokat ösztönző 10%-os adójóváírás éves szinten akár 150 ezer forinttal is csökkentheti a család egészségügyi költéseit.

A lakosság egészségi állapota tükre az ország társadalmi-, gazdasági és politikai folyamatainak. Az egészségi állapotot a várható egészségben eltöltött évek száma és a halálozási ráta mutatja. Utóbbi része az elkerülhető halálozás: megelőzhető vagy meggyógyítható az adott betegség, azaz hatékonyan működik a prevenció és jó minőségű az egészségügyi ellátás. Magyarország helyzete különösen rossz az elkerülhető halálozás mutató esetében – derül ki a Tárki Társadalmi Riport 2016 tanulmányából: 2013-ban az összes halálokot tekintve a kezelhető halálozási ráta 2,5-szerese, a megelőzhető halálozás ráta pedig 2,1-szerese volt az EU14-országok rátájának (Orosz Éva – Kollányi Zsófia: Egészségi állapot, egészségegyenlőtlenségek nemzetközi összehasonlításban)

Mivel a társkártya a fő patikakártya teljes egyenlegét elérhetővé teszi a társkártya tulajdonos számára, így a társkártya tulajdonos éppoly szabadon vásárolhat, vehet igénybe egészségügyi ellátást, mint maga a pénztártag. A családtagok egymástól függetlenül, különböző helyszíneken akár egyazon időben is használhatják kártyájukat, országszerte már több mint 11 ezer szolgáltatási ponton. 100 ezer pénztártag és 8 ezer társkártya-tulajdonos élvezi a dinamikusan fejlődő egészségpénztár szolgáltatásait.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA