Exkluzív interjú Weisz Fannival, a csend hangjávalHír | 2013.07.15.

Általában csak legyintünk, ha a szépségkirálynőkről van szó. Valljuk be őszintén, a legtöbben butának gondoljuk őket, olyanoknak, akiket csak a külsejük érdekel. Weisz Fanni azonban üdítő kivétel, ő sokkal több, mint egy siket szépségkirálynő.

A még csak húsz éves lány máris példaképpé avanzsált. Esélyegyenlőségi aktivistaként azért dolgozik keményen, hogy sorstársain segíthessen, és elérhessen számukra többek között olyan oktatási színvonalat, amivel ők is egyenlő eséllyel küzdhetnek az álmaikért. Fanni számos eredményt elért már, de még többre törekszik, ezért is alapította meg a Csend Hangja klasszert.

Ez a fantasztikus lány időt szakított arra, hogy meséljen nekünk az életéről, a célkitűzéseiről. A nehézségeket sem hagytuk ki, az interjúból kiderült, mikkel küzdött meg a szépséges lány gyerekként, amikből aztán később erőt merített. Érdemes elolvasni a teljes interjút, hiszen Weisz Fanni arra is tippeket adott nekünk, hogy miképp tanulhatjuk meg mi is a jelnyelvet. Ezúton is köszönöm Fanni, amiért időt szakítottál a Media Addict olvasóira.

- Nem titok, hogy te vagy az egyetlen süket szépségkirálynő az országban. Mennyiben volt nehezebb számodra a felkészülés, és a hazai, illetve a nemzetközi versenyeken való szereplés?
Szeretnélek itt egy picit kijavítani. A helyes kifejezés ugyanis a siket és nem a “süket, mert, hogy annak pejoratív jelentése miatt nem szeretik a siketek. Ezt persze a halló emberek nem tudhatják, hisz sajnos nem nagyon van köztük kommunikációs eszköz így hallók nagyon keveset tudnak rólunk. Amikor az ország legnagyobb szépségversenyén elindultam a legfőbb célom az volt, hogy megmutassam a siket ember is pont olyan mint egy halló csak más nyelven beszél, s hogy vannak olyan területek az  életben ahol egy siket pont úgy képes helytállni, mint egy halló.
Kezdetektől fogva célom volt, hogy megmutassam a jelnyelv szépségét és felhívjam a siketek helyzetére a figyelmet.

Tovább az eredeti cikkre

Forrás:MEDIA-ADDICT.HU