Az erdélyi paralimpiai bajnok a világ legjobb ép bringásai ellen tekerHír | 2016.02.03.

A valenciai kerékpáros körversenyen indul Novák Károly Eduárd csíkszeredai paralimpiai bajnok, aki pályafutása során először versenyezhet a sportág elitjéhez tartozó, World Tour csapatok tagjaival.

 

Novák Károly Eduárd mellett a Tusnad Cycling Team hét tagja is indul a szerdán kezdődő valenciai körversenyen. Nováknak ez lesz pályafutása egyik legerősebb versenye. A Valenciai Körverseny 2.1-es besorolású, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) rangsorában a második legerősebb kategóriájú.

„A verseny számomra egy érdekes kihívás, de motivációkkal teli esemény is lesz. Az igazság az, hogy kissé izgatott vagyok, de azt hiszem, nagyon fog nekem tetszeni a verseny. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a világ legjobb kerékpárosai mellett és ellen versenyezhetek" – írta Novák a Tusnad Cycling Team facebookján.

Novák Károly Eduárd számára különleges alkalom az indulás, és egyben társadalmi üzenetet is közvetít, hiszen azt igazolja, hogy fogyatékos sportoló is összemérheti erejét ép társaival. „Be akarom fejezni a versenyt. Tudom, hogy nagyon nehéz, de számomra nincs lehetetlen" - mondta a csíkszeredai sportoló.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: INDEX.HU