Azt hiszi, nevetséges a fizetés a hazai McDonald's-okban? No, akkor ezt nézzeHír | 2017.10.02.

Túlfizetve nincsenek a McDonald's dolgozói, de azért sok magyar kkv-nek össze kell szednie magát, ha versenyre kíván kelni az alkalmazottakért a gyorsétteremlánccal.

Nem árul zsákbamacskát a McDonald's, egyenesen a kirakatba tette a béreket – írja a Pénzcentrum, és ezt szó szerint kell érteni. Az egyik étterem kirakatában kiszúrt plakát szerint a garantált 8 nettó bér 8 órában nettó 120 ezer forint, a teljes juttatási csomag pedig nettó 136 ezer forint. A lap emlékeztet rá: a saját egységekkel és franchise-rendszerben is működő lánc egy másik étterme nettó 160 ezer forintos, éjszakai műszakok vállalásával együtt nettó 225 ezer forintos bért kínál.

Ezek az összegek az új belépőkre vonatkoznak, a nagyjából kéthónapos tréning után. Kezdő bérekről beszélünk tehát, melyek előrelépés esetén még emelkedhetnek is.

A legfrissebb adatok szerint nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 197 700 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 205 500 forint. Ez bruttó 300 ezer forint körüli összeget jelent.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA