Nyílt levelet írtak Orbánnak: „Legyünk őszinték, érdemi lépéseket még senki nem tett”Hír | 2018.07.10.

Levelet írt a miniszterelnöknek, az összes képviselőnek, kormánypártiaknak és ellenzékieknek a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, az otthonápolásban szeretnének előrelépést.

Az ápolási díj emelését múlt szerdán utasította el a kormány (ez az összeg ma havonta legfeljebb 58 200 forint), pedig sokan azt szeretnék elérni, hogy az otthonápolást munkának fogadja el az állam, és fizetést adjon érte.

Ezt követően most a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) nyílt levelet írt többek között Orbán Viktornak, vette észre a 24.hu. Szeretnék elérni, hogy az otthonápolást végző személyek ügyében előrelépés történjen.

Ellenzékben minden politikus „kiáll” a fogyatékos emberekért és családjaikért, kormányra kerülve pedig, amikor lehetőség lenne érdemben lépéseket tenni, akkor széttárják a karjukat. Most persze elkezdhetik felsorolni önmaguk védelme érdekében az „eredményeket”, hogy jó esetben az „éhbért” egy változatlan „éhbér” szintjére emelték. Legyünk őszinték, érdemi lépéseket még senki nem tett!

Kovács Ágnes MEOSZ-elnök azt kéri Orbántól, kezdeményezze az érintett tárcák és a hat országos érdekvédelmi szervezet képviselőiből álló konzultációs testület létrehozását, a konzultációs testület pedig dolgozza ki a szakpolitikai intézkedési tervet a szükséges lépésekről, tegyen konkrét javaslatokat a megoldások jogszabályban való rögzítésére.

Céljuk, hogy a lépésekre már a 2019-es, illetve a 2020-as költségvetésben biztosítsanak fedezetet.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA