Nem pia, tea: csendterápia a stressz ellen menedzsereknekHír | 2016.07.21.

Szingapúr a világ egyik nagy üzleti központja, ahol rengeteg holtfáradt, örökké stresszben élő menedzser dolgozik. A kikapcsolódásnak vannak hagyományos módjai, például kissé felönteni a garatra a meló után, de ennek másnapra kínos következményei lehetnek.


Anthea Ong egykori üzletasszony azonban megtalálta a legjobb megoldást, a csendterápiát. Igaz, ezt egy másik, szinte rituális ázsiai ceremóniával, a teázással köti össze. 2014-ig Anthea Ong egy üzleti tanácsadó cégnél dolgozott magas beosztásban. Remek fizetése volt, de elege lett a túlfeszített tempóból. Saját vállalkozást hozott létre Hush Teabar néven. Itt kizárólag különleges minőségű teákat szolgálnak fel és a személyzet tagjai, a pincérek kivétel nélkül hallássérültek. A teljes csendhez a vendégeknek is alkalmazkodniuk kell. A Hush Teabarnak nincs fix helye, állandóan vándorolnak, és most már rengeteg nagy cég hívja őket, főleg bankok.

Egy üres konferenciatermet bocsátanak a Hush Teabar csapat rendelkezésére. A helyiséget különleges virágillattal teszik kellemessé. Egy szeánsz 45 percig tart. Az első öt percben Anthea elmagyarázza a vendégeknek a csendes önreflexió pozitív hatásait. Ezután mindenki megrendeli az általa kiválasztott teakeveréket, a hallássérült pincéreknek a választást színes korongok felmutatásával jelzik. Ezután némán kortyolgatják a nemes italt és gondolataikba mélyednek. Anthea Ong szerint ilyenkor mindenki végre találkozik önmagával.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

FORRÁS: HVG.HU