Mozgássérült gyerekeket fejlesztő magyar iskola nyílt Washington közelébenHír | 2018.08.18.

A program a Pető-módszeren alapul, az intézmény alapítványi formában működik.

Magyar iskola nyílt az Egyesült Államokban, Washington közelében. Az intézmény az úgynevezett konduktív pedagógiai módszereket alkalmazza, amelyek a Pető-módszerhez hasonlóan segítenek a mozgássérült gyerekek állapotának javításában. Az iskola alapítványi formában működik: a programot a Baptista Szeretetszolgálattal közösen fejlesztették ki.

Szenczy Katalin, az iskola vezetője elmondta: a kifejlesztett program neve FLAME (magyarul Láng), ami ebben az esetben egy mozaikszó - a Funkció-, Beszéd- és Mozgásnevelés angol kifejezéseket rejti. Szenczy és munkatársai korábban már Albániában, Mongóliában, Kambodzsában és Vietnamban is alkalmazták a módszert, Jordániában pedig a Baptista Szeretetszolgálat egy FLAME-központot is nyitott.

A Falls Church-i iskolának a Baptista Világszövetség biztosít ingatlant. Az oktatás egyelőre csak kis létszámú csoportokban folyik zenével és különleges fejlesztő célokat szolgáló mozgáskultúrával kiegészítve. Nyáron egész napos kurzusokat tartanak, ősztől azonban az iskolai tanításhoz igazodva délutános foglalkozásokat szerveznek.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA