Távmunka, céges óvoda, relax szoba – work-life balance családdalHír | 2015.10.02.

A munka - magánélet egyensúlya, a feltöltődés és a munkahelyi stresszkezelés témája mindig kényes kérdés... Hiszen számos vállalatnál csak szólamok szintjén létezik a téma. Ám vannak cégek, ahol azért komolyabban gondolják... Mostani összeállításunkban elsősorban a családosokra fókuszálunk.


Amiből, tegyük hozzá, bőven el is kelne a hazai versenyszférában. Az ok: Magyarország még mindig sereghajtó a családi életet könnyítő, atipikusabb munkavállalási formák terén. "Nálunk jelenleg a munkavállalók körölbelül egy-két százaléka dolgozik csak távmunkában - míg a feladataikat rendszeres részmunkaidőben végzők is legfeljebb 6,4 százaléknyian vannak. Ugyanez az arány európai uniós átlagban már 20 százalék körül alakul" - ismertette az elmúlt években nagyjából hasonlóan alakuló statisztikát Kálmán Edina, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kht. projektmenedzsere.

Working Parents program a GE-nél

A GE három éve létező Working Parents programja már a fenti kihívásokra igyekszik választ adni. A programot a vállalat önkéntes vezetőjeként Marton Éva, a cég európai utazásokért felelős vezetője menedzseli lelkesen. "Én is kétszer három évig voltam gyermekvállalás miatt távol a cégtől, a munka világától -  így tapasztalatból is tudom, hogy egyáltalán nem könnyű visszarázódni a hétköznapokba." A cég kezdeményezése épp ezért is próbálja visszakapcsolni, bent tartani a vállalat vérkeringésében a friss és a már gyakorló szülőket - természetesen az édesapákat is...

A programban a vállalat mind a 16 üzletágvezetője résztvevő. Rendszeresek a program során a Working Parents Day-s találkozók. Itt az aktív vagy éppen a szülési szabadságot töltő szülők összejövetele zajlik közös eszmecserével - de mentorral, coach-al, pszichológusokkal is megtámogatva, ha épp ezt igénylik. A vállalatnál a kisgyermekeseknek biztosítják a rugalmas munkaidő, a 6 órás részmunkaidő vagy épp az otthonról történő távmunka lehetőségét.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: HELLOKARRIER.HU