Tabudöntögetés jótékonysági céllalHír | 2016.03.30.

A 8 hónapos Eliza és a 14 hónapos Jorja azért szerepel a jótékonysági naptárban, hogy a Down-szindrómát övező titkolózást, tabut megtörjék. Meg mert cukik.

A naptár a két kisbaba mellett bábák fotóit is bemutatja. Az egyik bába, Jo Proud, aki egy terhesgondozó és szűrőközpontban dolgozik. Saját bevallása szerint a fotózás először félelmetesnek tűnt. Egészségügyi dolgozóként az emberi test ismerős terep a számára, a sajátját megmutatni mégis szorongást keltett benne.

– Aggódtunk, hogy fognak mutatni a striáink vagy a fürdőruha helye, de amikor megláttuk Elizát és Jorját, ezek az aggodalmak eltörpültek. Mindketten szépséges kisbabák, és fantasztikus dolog, hogy a Down-szindrómára irányíthatjuk a figyelmet, és gyűjthetünk a brit Down’s Syndrome Association javára.

Jorja

Julia Newton Winfield kutyatenyésztéssel foglalkozik és 43 évesen szülte Jorját.
– A kislányom egy csoda és ezekkel a képekkel azt szeretnénk üzenni, hogy a Down-szindróma nem tabu, nem rejtegetni való dolog. Julia és férje két éven át próbálkoztak a gyerekvállalással és Jorja öt nappal azelőtt fogant meg, hogy anyja elkezdte volna a felkészülést a petesejt beültetésre.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: DOWNBABA.HU