Így lesz tökéletes a mai napod!Hír | 2017.06.30.

Jó reggelt! Ma tökéletes napra ébredtél. Minden körülmény adott ahhoz, hogy a legújabb egészségügyi kutatásokról szóló pr-közlemények, életmódcikkek és lájfhekkposztok útmutatása szerint cselekedve a lehető leghosszabb életű, legegészségesebb és legboldogabb ember lehess. Lássuk, mennyire egyszerű a dolgod.

8 órai pihentető alvással csökkentetted a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, erősítetted immunrendszeredet, segítettél szervezetednek kordában tartani a vércukorszintedet, ezáltal az étvágyadat is. Minden alvási fázisban megfelelő időt töltöttél, így aztán jobban tudsz majd nap közben koncentrálni, új ismereteket szerezni, kreatívabb leszel, jobb döntéseket hozol és a hosszú távú memóriádra sem lesz panasz.

Nosza, ugrás a hideg zuhany alá, csökkentsd a melatoninszintet, kinek kell az a sok melatonin nappalra? Annál inkább növeld a noradrenalin szintjét, hadd űzze el a fáradságot a jó noradrenalin. Vérkeringés stimulálva: pipa. Anyagcsere felpörgetve: pipa. Igyál egy pohár vizet, aztán jöhet a reggeli.

Tudod, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ami nélkül el se indulsz otthonról, akárhogy is sietsz. A tökéletes reggeli a következőkből áll: egy-két tojás, ami nem csupán fehérjedús és jóllakottság-érzéssel tölt el, de tele van esszenciális zsírsavakkal, A, B2, B6, B12, D, E és K vitaminokkal, cinkkel, rézzel, szelénnel és vassal. Lecitin volt már? Az is van benne. A tojás mellé fér még egy kis görög joghurt, némi zabpehely, chia mag, bogyós gyümölcsök, egy marék tökmag, egy kanál lenmag, sovány túró, meg persze egy avokádó. Mindezt leöblíted egy csésze kávéval és egy csésze zöld teával, vársz fél-egy órát, és csak ezután mosol fogat. Öblítés legfeljebb szájvízzel, aztán máris sétálhatsz a munkába.

Szokás szerint legalább 5000 lépést teszel meg munkába menet, ebből 1 mérföldet futva. Ezzel csökkented a stroke kockázatát, és még jobb kedvre derülsz. Ha ez egyáltalán még lehetséges, még kevésbé leszel stresszes, még jobban erősíted az izmaidat, a csontjaidat és az immunrendszeredet is.

Miután beértél a munkába, eszel egy almát, hozzá 1-2 kanál olívaolajat az antioxidánsok és a további esszenciális zsírsavak bevitele végett. 45 percenként felállsz a géptől tornázni, lenyújtani, és inni egy pohár vizet. Tengeri halat ebédelsz zöldségekkel, utána iszol egy csésze kávét, majd ledőlsz 20 (de legfeljebb 25) percre aludni.

Mire látványosan ellazulva, a szívbetegségek kockázatát gyakorlatilag minimálisra csökkentve felkelsz, kreatív energiáid maximum közeli állapotba kerülnek. Ezen a ponton érdemes elfogyasztani a napi egy pohár vörösborodat annak érdekében, hogy várható élettartamod 11 évvel megnőjön, szíved és érrendszered a félistenekével vetekedjen, de az éjszakai alvásodat még ne zavarja meg az alkohol.

Legkésőbb délután 4-kor igyál még egy csésze kávét és még egy csésze zöld teát. Ehetsz hozzá pár kocka fekete csokoládét. A kulcsszó: flavonoidok. A szabadgyökök mehetnek a sóhivatalba, hiszen ma is sikeresen gátoltad az öregedést és megvédted a bőröd az UV-sugárzás káros hatásaitól. Igyál még pár pohár vizet, aztán lassan indulhatsz is haza, ez lesz a mai második 5000 lépésed.

Otthon jöhet a jól megérdemelt pihenés. Olvasol, sétálsz a természetben, közben nyers zöldségeket rágcsálsz. Iszol egy pohár vizet.

Este 15 percet meditálsz, utána megtervezed a következő napodat, hogy az is hasonlóan tökéletes legyen. Eszedbe jut, hogy a legújabb kutatások szerint 2-3 helyett akár 5 csésze kávét is érdemes fogyasztani, ugyanakkor olvastad, hogy a 8 pohár vizet megcáfolták. A mindennapi zuhanyzás árthat a bőrnek, a fogselymezés nem használ. Ihatnál több hideg citromos vizet - de nem túl sokat, mert a citrusfélék gyengíthetik a fogzománcot. A szex továbbra is javasolt, de érdemes idegenekkel is szóba elegyedni. Mondj köszönetet, nevess, beszélgess a barátaiddal, hívd fel a szüleidet. Kevesebb só, kevesebb ülés, kevesebb hús, kevesebb cukor, több zöldség, több mozgás.

Mindezt végiggondolva már nem nézel képernyőt elalvás előtt és boldogan hunyod le a szemed újabb 8 órára.

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA