A pályakezdést és a közösségépítést segítikHír | 2016.03.31.

Hatodik fordulójához érkezett a Budapest Bank Békéscsabáért Program, amely a Békéscsaba és közvetlen környezetének fejlődéséért tevékenykedő nonprofit szervezeteket támogatja. 


Hatodik fordulójához érkezett a Budapest Bank Békéscsabáért Program, amely a Békéscsaba és közvetlen környezetének fejlődéséért tevékenykedő nonprofit szervezeteket támogatja. A 2016. tavaszi ciklusban a civilek a fiatalok szakmai orientációját és álláskeresését segítő programokkal, valamint a közösségépítést szolgáló kezdeményezésekkel pályázhatnak.

2013-ban a Budapest Bank Békéscsabáért Program létrehozásával az volt a Budapest Bank célja, hogy minél több értékes helyi kezdeményezés megvalósításához járuljon hozzá. Az eddigi öt kiírásra 212 pályázat érkezett, ennek keretében 66 nyertes szervezet részesült 100 és 500 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatásban, összesen 26 millió forint összegben.

A pályázati forrás ezúttal 5 millió forint, amelyből 3,5 millió forintot a Budapest Bank, 1,5 millió forintot Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítanak. A tavaszi fordulóban egyrészt a fiatalok pályaválasztását, szakmai orientációját, álláskeresését és elhelyezkedését segítő kezdeményezések nyerhetnek támogatást, míg a másik fő témakörben a közösségépítésért tevékenykedő szervezetek jelentkezését várják.

TOVÁBB A TELJES CIKKRE

FORRÁS: BRANDTREND.HU