Megint hatalmas magyar sportsiker dartsbanHír | 2017.06.29.

Július 25-én kezdődött és vasárnap, július 2-án fejeződik be a spanyolországi Malagában a Szervátültetett Sportolók XXI. világjátéka. A verseny tehát még nem ért véget, de azt már tudjuk, hogy a dartsosaink hatalmas sikert értek el. Két aranyérem, két ezüstérem és három bronzérem a mieink mérlege.

Idézzük fel a történéseket. A darts, ami most először szerepelt a Világjátékok programjában, szép magyar sikereket hozott. Hosszú, türelmes játékkal Kövér Hajnalka korosztályában aranyérmet szerzett! Ugyanebben korcsoportban még egy magyar érem született: Hanyu Zsuzsanna szerezte meg a harmadik helyezést.

Az 50-59 évesek között Székelyné Burja Ilonka , akinek ez volt az első nemzetközi darts versenye, a dobogó második fokára állhatott fel, míg óriási küzdelemben Dobos Judit bronzérmet szerzett.

A darts táblák előtt nem csak a női versenyzők voltak sikeresek: Dobos Péter egy aranyéremmel , míg Czinczás Róbert bronzéremmel fejezte be a versenyt. A budapesti versenyző 2015 óta veseátültetett. Élete első Világjátékán rendkívül boldogan állt fel a dobogóra.

Az egyéni számok után rendezték a tripla mix versenyeket. Két magyar csapat indult a háromfős csapatok között. A Dobos Judit, Hanyu Zsuzsanna, Dobos Péter összeállítású "A" csapat ezüst érmet szerzett. Mindhárom versenyző az egyéni versenyek során is állhatott már dobogón, a tripla mix ezüstérem megkoronázta a mai napot.

Itt mondanánk köszönetet a Prince of Dartsnak, amely helyet, termet és lehetőséget biztosított a csapat tagjainak minél jobb és alaposabb felkészülésre, amelynek csillogó érmek lettek a jutalmai.

Ők a büszkeségeink

  • Kövér Hajnalka - egyéni aranyérem
  • Dobos Péter - egyéni aranyérem
  • Székelyné Burja Ilonka - egyéni ezüstérem
  • Dobos Judit, Hanyu Zsuzsanna, Dobos Péter - csapat ezüstérem
  • Hanyu Zsuzsanna - egyéni bronzérem
  • Dobos Judit - egyéni bronzérem
  • Czinczás Róbert - egyéni bronzérem

Gratulálunk!

TOVÁBB AZ EREDETI CIKKRE

TOVÁBB A FORRÁSRA